Tack vare dagens teknik så är det enkelt att investera pengar och få exponering mot till exempel börsen.

Att få dina pengar att arbeta för dig genom olika investeringar är grundpelaren om du vill bygga en finansiell förmögenhet.

Att få avkastning innebär att du tjänar pengar på dina pengar. Det kan du göra genom att investera i t.ex. fonder och aktier. Då tjänar du pengar när bolagen du investerat i går bra.

När det kommer till aktier så finns det primärt två sätt att tjäna pengar. Den första är genom aktieutdelning, det innebär att bolaget delar ut en del av vinsten till dig som aktieägare. Den andra varianten är att sälja aktierna för ett högre värde än vad du köpte för.

Nätmäklarna blir bara bättre och bättre

Svenska nätmäklare är oerhört framgångsrika och tekniskt utvecklade. De plockar varje år marknadsandelar från storbankerna som inte hänger med i utvecklingen.

Nätmäklarnas plattformar förbättras varje månad och vi rekommenderar att du väljer en nischad nätmäklare och aktiemäklare framför en storbank för ditt sparande.

Avanza bank och Nordnet bank är Sveriges två ledande nätmäklare. Tack vare att båda dessa nischbankerna är ungefär lika bra så har de fortsatt sporra varandra till ständig utveckling och förbättring.

Nu för tiden kan du öppna ett investeringssparkonto på 3 minuter med Bank ID

Tack vare dagens teknik så behöver du inte gå till ditt bankkontor eller ringa in din order när du ska köpa aktier och fonder. Du kan numera dessutom öppna ett investeringssparkonto (ISK) på bara 3 minuter med Bank ID.

Jämför gärna de olika bankernas konton innan du väljer vart du ska investera dina pengar. På investeringssparkonto.se kan du både jämföra investeringssparkonton och öppna ett isk konto.

Tänk på att välja ett konto hos en bank som inte tar några avgifter för själva kontot. Du bör också välja en bank som erbjuder bra verktyg för att du ska kunna genomföra ditt sparande och dina investeringar så bra som möjligt.

Investera långsiktigt i fonder eller stabila bolag med bra historik

En stark och viktig rekommendation för nybörjare är att investera i stabila bolag med bra historik. Det är många som kommer till börsen och letar efter möjligheter att göra snabba pengar.

Men håll dig till en långsiktig investeringsfilosofi samtidigt som du har bra tålamod så kommer du lyckas mycket bra över tid.

Glöm inte heller att diversifiera din portfölj genom att äga flera aktier och fonder. Det gör att du minskar risken om något bolag skulle gå dåligt. Läs mer om hur du kan förbättra dina investeringar genom investeringsregler på Ungaaktiesparare.se.

Daytrading är ofta förenat med hög risk

Vill du ändå testa på kortsiktig handel så kan daytrading vara något för dig. Det är förenat med hög risk och många förlorar dock pengar på det.

Du har däremot även möjligheter till att tjäna mer pengar på kort sikt. Vill du läsa mer och komma igång så kan du har Aktieskolan.se en bra guide om daytrading.

Vi avslutar artikeln med att du bör börja försiktigt med daytrading och lära dig på vägen. Handla bara med pengar som du har råd att förlora.

Dagens teknik gör det enkelt för gemene man att investera pengar

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här