På fredagen undertecknade Joe Biden en verkställande order som beordrar varje federal myndighet att arbeta för ”miljörättvisa för alla”.

Den verkställande ordern inrättar till och med ett nytt kontor för miljörättvisa inom Vita huset.

Om det låter lite Orwellianskt finns det en anledning till det – det är det.

”Det handlar bara om vår planets framtid”, sa Biden.

Om ”vår planets framtid” står på spel kan du rättfärdiga vilken extrem åtgärd som helst.

När allt kommer omkring ställer du inte frågor under en nödsituation. Du agerar. Och vilken större nödsituation finns det än planetens framtid?

Det ramar in frågan på ett sådant sätt som är utformat för att upphäva all kritik eller seriös analys. Du är antingen med planeten eller emot den.

Under en stor del av denna kampanj finns det så kallade klimatnödläget.

Det finns bara ett problem – det råder ingen klimatnödläge. Det är en myt som piskas upp av radikaler för att skrämma människor till att stödja extrem politik som ingen annars skulle omfamna.

Vissa klimataktivister har till och med medgett att de har varit tvungna att överdriva hotet för att skrämma människor till att vidta åtgärder.

Med andra ord erkänner de att de har ägnat sig åt propaganda. Tyvärr har det fungerat till en skrämmande grad.

De har fått det baklänges

Här är fakta: Det fanns en liten uppvärmningstrend från 1985 till omkring 2005, även om det inte är något ovanligt med det. Sedan 2005 har det varit en liten avkylningstrend, men återigen är det inte ovanligt.

Dessa uppvärmnings- och kylningstrender orsakas av solcykler, havsströmmar och vulkanisk aktivitet. Dessa stora och komplexa krafter kan skapa induktionszoner där varmt saltare vatten rör sig under kallare mindre saltvatten för att ändra yttemperaturer, vilket i sin tur påverkar temperaturer på lägre breddgrader när kallt arktiskt vatten rör sig längre söderut.

Inget av detta har något att göra med CO2-nivåer, som aldrig har visat sig ha någon mätbar inverkan på klimatet. Faktum är att bevisen starkt tyder på att perioder med höga CO2-koncentrationer följde uppvärmningsperioder. Med andra ord var högre CO2-koncentrationer inte orsaken till varma perioder, utan resultatet av dem.

Så CO2-alarmisterna har allt baklänges.

Återigen är alla dessa förändringar som jag beskrev ovan normala. Faktum är att mycket mer extrema förändringar som den lilla istiden och den medeltida uppvärmningsperioden har visat sig ha inträffat århundraden före någon industriell eller konstgjord produktion av CO2 eller metan.

Summan av kardemumman är att CO2 är en spårgas med liten eller ingen bevisbar effekt på klimatet. Men det spelar ingen roll för klimatförändringskulten. Och det är verkligen vad det är – en kult.

Tror du att jag överdriver? Tja, Time magazine publicerade just en artikel som heter ”The Case for Making Earth Day a Religious Holiday.” Så där ser du.

Dessa människor är antingen otroligt dumma, otroligt vilseledda eller otroligt naiva. De flesta är förmodligen en kombination av alla tre.

Är detta vettigt?

Dessa gröna kultister hävdar att vindkraftverk, solmoduler och elfordon (EV) kommer att ge ett icke-kolbaserat hållbart alternativ till olja och gas. Men det är bevisligen nonsens.

Om du har en elbil kommer den allra största delen av dess elektriska laddning från olje-, gas- och kolförbränningsanläggningar (som står för stadigt över 80% av väldens energiförsörjning). Så det finns ingen minskning av koldioxidutsläppen. Allt du gör är att flytta utsläppen från motorn till elverket, men utsläppen är desamma.

(Glöm väntetiden vid laddstationer, som kan vara timmar även för 30-minuters laddningar eftersom det finns en rad bilar framför dig.)

Det är bara ett faktum. Och om alla körde elbilar som klimatfascisterna vill, skulle det överväldiga energinätet och lämna alla i mörkret utan ström. För några av dessa kultister åtminstone är det förmodligen en funktion, inte en bugg.

Samtidigt inkluderar de kemikalier som behövs för batterier såsom litium, kobolt, koppar, nickel med mer. Den energi och det vatten som behövs för att bryta dessa kemikalier är större än den el som sparas av den färdiga produkten.

För att inte tala om de giftiga biprodukterna och det faktum att allt litium i världen inte kommer att räcka för att tillverka mer än en liten del av de batterier som behövs för att driva bilarna som är tänkta med batterier.

Listan över icke-genomförbara, icke-ekonomiska och mycket förorenande aspekter av den ”gröna” revolutionen i kraftkällor fortsätter. Det hela är en bluff som drivs av girighet – tänk på dessa företags solpanel- och vindkraftsproducenter – ideologi och en dold agenda för att överföra rikedom från rika till fattiga länder utan någon input från väljare och medborgare.

Den gröna kultens sanna arv

Vad har det egentligen producerat, förutom saker som att fördärva land- och havslandskap med enorma sträckor av fula vindkraftverk? Här är svaret:

Faktisk miljöförstöring. Dessa vindkraftverk har dödat ett stort antal valar, tumlare och fåglar. Detta är från en New York Post-artikel efter Earth Day:

”Eftersom Biden-administrationen bokstavligen tillåter den havsbaserade vindkraftindustrin att döda utrotningshotade valar under sken av” rädda planeten ”har Earth Day gått 180 grader från där den började och har blivit verkligt Orwelliansk”, säger Steve Milloy, senior fellow vid Energy and Environment Legal Institute.

”Det har gått från ‘Save the Whales’ till ‘Kill the Whales’. Och de gröna grupperna som har främjat Earth Day i 53 år är helt OK med denna agenda ”…

Committee for a Constructive Tomorrow ordförande Craig Rucker sa att trycket på att bygga vindkraftparkerna kommer ”trots växande bevis för att valar påverkas av den preliminära sonarsprängningen som utförs för att placera väderkvarnar, liksom massor av marina däggdjur som spolas upp döda på stränderna.”

”‘Jävla valar, full fart framåt’ verkar vara Biden-administrationens officiella politik när det gäller byggandet av havsbaserad vindkraft”, säger Rucker i ett uttalande. ”Vita huset verkar förbli oberörd och fixerad vid att genomföra sin hänsynslösa” netto noll ”energiagenda” …

Bullret från att bygga gårdarna, särskilt högdrivning av turbinerna i havsbotten, har visat sig påverka vattenlevande liv, enligt federala tillsynsmyndigheter, som genomförde en ”mjukstart” -metod före byggandet för att driva bort arter.

ProPublica-rapporten säger att under de närmaste 10 åren kommer mer än 3 000 turbiner att byggas och nästan 10 000 miles kabel kommer att läggas på 2,4 miljoner hektar av havet som förvaltas av den federala regeringen.

Konstruktionen skulle innebära massor av fartyg som reser i höga hastigheter och korsar kända valmiljöer, vilket ökar risken för att marina däggdjur blir dödligt träffade …

”Detta alarmerande antal dödsfall saknar motstycke under det senaste halvseklet, den enda unika faktorn från tidigare år är den överdrivna omfattningen, omfattningen och storleken på havsbaserad vindkraftverksaktivitet i regionen”, säger miljövårdsgruppen i ett uttalande.

Ändå påstår sig den gröna kulten vara miljöaktivister. Vilket skämt. De är kultister vars sanna arv är mängder av döda valar och andra varelser. Kan det stoppas? Kanske – det finns hopp.

Den gröna kultens ”jump the shark”

Lögnerna och den falska vetenskapen som kommer från klimatkulten är non-stop. Varje rapport har mer tvivelaktiga antaganden och felaktiga modeller än den tidigare. Det skulle vara trevligt att tro att vi kunde sluta bekämpa klimatkulten eftersom de gör så bort sig att Green New Scam kommer att falla av sin egen vikt.

Nu, efter årtionden av dålig vetenskap, har klimatkulten äntligen ”jumped the shark”, som ordspråket säger. De har gått för långt.

En ny rapport hävdar att det finns ett bestämt orsakssamband mellan den globala uppvärmningen och antalet homeruns som träffas i Major League Baseball. Det är rätt.

Bry dig inte om att korrelationen inte håller i AAA-boll, NCAA-boll eller de japanska stora ligorna. Det spelar ingen roll att hemmasäsonger ofta kommer i streck och det kan bara finnas fler hemmalöpare runt. Vad sägs om det faktum att den årliga hemmakörningsproduktionen sedan 2016 är 5 800 med en enorm standardavvikelse på 500 hemmakörningar?

Sanningen är att denna ”vetenskapliga” artikel är skräpvetenskap liksom hela den falska klimatförändringshysterin. Det tog ett tag men klimatkultpubliken kan äntligen ha hoppat hajen.

Green New Scam kommer att misslyckas förr än senare. Under tiden måste vi bara stå ut med de senaste elitfantasierna.

Låt oss bara hoppas att vi kan begränsa skadan de gör för resten av oss. Vi vet vems sida valarna står på.

Författad av James Rickards via Daily Reckoning, Fritt översatt

Originaltext: anthropocene.live, ”Döda valarna”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här