I år anordnas Bilderberg-mötet på Interalpen hotel i Österrike, som förberedelse till detta kan du nu lära dig om vad Bilderberggruppen är genom att se denna nya dokumentärfilm.

Bilderbermötet anordnades första gången i hemlighet 1954. Medlemskap bestod av de övre delarna av samhället; de mest kraftfulla och rika personerna från forskning, politik och näringsliv. En av gruppens grundarna är David Rockefeller och prins Bernhard av Nederländerna, både aktiva inom oljeindustrin. Vad som kan ha börjat som en ny mötesplats mellan olika personer på högre nivåer i samhället, där aktuella frågor skulle kunna diskuteras, analyseras och debatteras förvandlas med åren till något mer olycksbådande, där beslut om större samhällsförändringar och dolda politiska agendor som sker bakom helt stängda dörrar och utan någon insyn för journalister och medborgare.

Bilderbergmötet saknar helt offentlig granskning och den maktelit som träffas driver sina egennyttiga agendor och utövar enorma makt över resurser som omformar världen till gruppens vison. Bilderberggruppen träffas än idag och flertalet svenskar har även deltagit genom åren.

Idag måste Bilderberggruppen agera i ett klimat där fler människor blivit medvetna om deras privata möten helt utan insyn. Tack vare en ny våg av kunniga undersökande journalister kommer här nu en ny dokumentär med titeln Bilderberg’$ Club. Filmen tar på sig den monumentala uppgiften att skala bort hemlighetsmakeriet och avslöja det verkliga inflytande organisationen har på världen.

De nuvarande medlemmar, är enligt den nyss avlidne journalisten Jim Tucker: ”ett gäng samvetslösa, usel, ruttna internationella brottslingar.” Det finns bara en handfull kärnmedlemmar som alltid medverkar, medan många andra är välkomna att deltaga vid ett visst behov, som t.ex innan val i olika länder och när maktskiften sker inom politiken. Under Bilderbergarnas årliga möte kan alla från Bill Gates till olika statschefer ingå i gruppens innersta krets, detta varierar beroende på den inbjudnes kunskaper och inflytande för ett visst ämne och i relation till mötets årliga teman, som kan variera från år till år. De beslut som görs bakom dessa stängda dörrar kan djupt påverka utformningen av politiken och den offentliga världsbilden, det kan vara allt från frågor som att prissättningen av olja, till stöd för krig i olika länder.

Dokumentären Bilderberg’$ Club gör gällande att att Bilderbergruppens lobbybefogenheter över makthavare, näringsliv, forskare utgör inget mindre än ett stort hot mot den demokratiska processen.

BILDERBERG’$ CLUB from QUERALT ANTÚ on Vimeo.

Läs mer om Bilderbergmötet 2015 och vart det kommer hållas

Ny dokumentärfilm: Bilderberg’$ Club

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här