I filmen Silverbibeln speglas skeendena kring den omdebatterade hälsoprodukten Kolloidalt silver. Polariseringen är stor runt kolloidalt silver: på ena sidan ser vi hur myndigheter motarbetar den på olika sätt, medan det på andra sidan finns både professorer och läkare som talar för den. Vem ska man tro på?

Läs mer om filen här

7 KOMMENTARER

 1. Kolloidalt silver ska man inte hälla i sig. Det finns nanopartiklar i den som tränger in i cellerna och skadar dem. Man tar dessutom livet av de nyttiga bakterier, virus och svampar som vi har i kroppen och som hjälper till att bryta ned maten vi äter.

   • Vet du inte att silver är bakteriedödande och man uppmanar att inte använda silver till det för att inte göra bakterier resistenta mot silver. En tvättmaskin som hade en silverplatta för att döda bakterier och förhindra dålig lukt fick tillverkaren ta bort just av detta skäl.

  • Tur att vi har dig HM som kan varna för överdriven konsumtion. För mycket av något är ju per definition aldrig riktigt bra. Det är intressant hur helt vanlig antibiotika också har den negativa effekt du beskriver gällande tarmfloran. Det är därför tillrådligt att använda pro-biotika medan man intar antibiotika kurer men också även litet till vardags och då även när man nyttjar KS. Man kan ju dessutom råka ut för candida-infektion i magen när och om använder antibiotika, detta får man inte med KS. Att KS tränger in och skadar celler finner jag inget belägg för, har du ngn källa till det påståendet, d.v.s. något exempel?

   • För det första, detta HD skriver om sker ju in vitro, d.v.s. materia från redan döda organismer som testas. Detta för att påvisa att dom, ja vaddå, bryts ner? All död biologisk materia bryts ner enligt en naturlig process så det går inte att lita på deras slutledning om att ’cell-död nu uppstår’ pga silver. Denna process pågick ju redan innan.

    Dessutom så finns det gott om människor som använt och använder elektrokollodialt silver och även den andra varianten med silversalter. Detta har pågått sedan 30-talet – in vivo (i levande människor). Folk har alltså använt sig av silver under lång tid och ingen negativ hälsorisk har kunnat påvisas pga detta, ej heller några inre skador.

    Dock så har användare av varianten silversalter visat att man kan få en blå/grå hud efter lång användning pga att silvret då börjat ansamlas i fettet under huden. Detta är inget farligt i sig, men kan ju påverka ens liv på andra negativa sätt.

    • Silversalter. Bra då kan vi tona ned fluor också för det i tandkräm är en fluorsalt. NaF. Tandkräm innehåller ca 0,32 g av natriumfluorid och den dödliga dosen är 5 gram. Man äter dessutom inte tandkräm utan spottar ut det mesta.

     Halter och mängder det är ingen de på vaken.se klarar av att hålla reda på.

     Min fluortandkräm innehåller 1450 ppm F så nu får ni något att räkna på och jag vill att de som gör det ska få fram det i % av NaF.

     Kolloidalt silver eller silversalter skulle jag bara ta vid pistolhot. Vet att det inte har någon nytta alls.

 2. Jag hörde på någon läkare som sa att ihop med viss medicin kan det ge kemiska föreningar som blir farliga. Den aspekten förklarades inte i filmen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här