I dessa tider med svininfluensan får vi höra att alla måste vaccineras. För sveriges del har 18 miljoner doser beställts, två per person. 65 kronor per dos blir totalt 1 170 000 000 kr, eller 1,17 miljarder kronor. Det är ingen liten summa pengar som Sverige ger en av världens mest vinstdrivande industri, läkemedelsindustrin, för ett vaccin mot en influensa.

John Rengen Virapen är en som arbetat inom läkemedelsindustrin, VD för Ely Lilly & Co i Sverige, och nu säger hur det fungerar. Tidigare i år pratade han på ett seminarium om industrins baksida, mutor för att godkänna läkemedel, intresse av att skapa sjukdomar och symptombehandla istället för att bota. För när folk som har livslånga sjukdomar som exempel diabetes* är det en livslång och stabil inkomstkälla.

Del 2/4Del 3/4Del 4/4

Om ni är intresserade av det han säger på seminariet i större detalj finns hans bok, Piller & Profiter (ISBN: 978-91-86420-78-9) hos förlaget bookLund.

Bästsäljare går till attack mot pillerindustrin

Det finns också en dokumentär som visar hur läkemedelsindustrin på 80- och 90-talet skapade nya inkomstkällor, antidepressiva och piller (Läs droger) till barn.

* Simply Raw: Reversing Diabetes in 30 Days

Dr John Rengen Virapen och läkemedelsbranschens baksida

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här