Kalle Hellberg har ägnat nästan all sin tid av de senaste 18 åren för de elöverkänsliga. Han har hittills hållit föreläsningar om hälsorisker om den trådlösa tekniken på över 165 platser i Sverige de senaste 8 åren samt tar emot 3-15 telefonsamtal per dag från allmänheten, människor som mår dåligt av strålning och som inte får något gehör för sina problem hos sjukvården.

Hellberg förklarar:

“Du ska definitivt inte ha över 10 µW/m2 [10 mikrowatt per kvadratmeter] där du befinner dig långa stunder, tex i sängen. Då visar instrumentet 0.010 i fönstret, helst ska det inte visa någonting, vilket är lika med att strålningen är under 0,001-0,002 i fönstret. När det gäller magnetfält så ska du inte ha över 0,1 µT (mikrotesla) på platser du befinner dig långa stunder (nedre gräns för instrumentet är 0,06 µT).”.

Jag åkte ut på landstället, där vi bor i en liten dal och har mycket få nära grannar, och började med att testa om min laptop kunde detektera några lokala trådlösa nätverk. Datorn fann ett nätverk från en granne med sitt hus c:a 60 meter bort, men inne i Stockholms innerstad hade datorn säkert funnit 10-20 aktiva trådlösa nätverk. Där kan man prata om elektrosmog.

I stadsförorten Aspudden/Örnsberg där jag bor detekterade min dator tex 12 st mobila datanätverk. Hur många mobiltelefonsamtal som dessutom samtidigt pågår i angränsande lägenheter är okänt. Det vet bara teleoperatörerna.

Jag placerade min Samsung GT-S5660 (se foto), som enligt försäljaren sänder på c:a 2 watt om det är långt till en basstation (effekten anpassas automatiskt efter avståndet till basstation), intill Maxicoms mätare för att efterlikna en verklig situation när vi håller mobilen intill huvudet. Utslaget blev 0,002 milliwatt/kvm, vilket är lika med att mätaren inte uppfattade någon strålning alls (det är lägsta värde instrumentet kan visa). Det var ett lugnande besked.

Läs mer på newsvoice.se, Elektrosmog – mobiltelefon ökar strålningen nästan en miljon gånger jämfört med bakgrundsstrålningen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här