Det hann inte gå lång tid efter valet i september innan den nya riksdagsledamoten och energianalytikern Elsa Widding började kritisera klimathysterin – på plats – i Sveriges riksdag.

– Ordet kris bör vi använda med stor försiktighet, inte minst nu när Sverige befinner sig i en väldigt allvarlig energikris, där många gamla som har ont om pengar och svårt att klara elräkningen snart måste gå till sängs tidigt för att slippa frysa, sade hon i kammaren idag.

– Det borde inte behövas, vi vet vad som kan göras här och nu. På kort sikt, utöver effektivisering och att spara el, så handlar det om att snabbt öka kraftvärmeproduktionen – oavsett bränsle. Att vi skulle befinna oss i en klimatkris, anser jag saknar vetenskapligt stöd. Det gjorde vi senast på 1960-talet, när somrar uteblev eller blev så korta att man inte hann skörda.

– Den så kallade klimatkrisen motiverar att enorma summor satsas på att minska utsläppen av koldioxid i Sverige och inom hela EU, samtidigt som påverkan på den globala temperaturen vid seklets slut av alla dessa åtgärder knappast är mätbar. Vi vet att om exempelvis Sverige minskar sina utsläpp från dagens 0,14 procent av de globala utsläppen till noll, så kommer temperaturen vid seklets slut enligt IPCC att minska med ynka 0,0027 grader, alltså ingenting. Allt vi gör inom klimatområdet är symbolpolitik, förklarade Elsa Widding.

Läs mer på swebbtv.se

2 KOMMENTARER

  1. Det existerar ingen klimatkris! Bara en stor bluff – av Al Gore med flera lurendrejare!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här