Den tidigare SD-riksdagsledamoten Elsa Widding KU-anmäler nu utbildningsminister Mats Persson (L) och arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L). Detta med anledning av det mediedrev och de uttalanden som gjordes efter att Widding besökt en kunskapskonferens i Norge om ”vaccinet”.

Twitter skrev Mats Persson:

”Widding visar prov på ett kunskapsförakt som inte anstår en riksdagsledamot. Det är allvarligt att ge stöd åt konspirationsteorier om klimat, vaccin och förintelsen. Hon måste nu visa att hon står upp för vetenskap.”

Så här sade till exempel L-partiledaren Johan Pehrson i SVT Aktuellt:

”Det är helt korrekt att Mats Person beskriver det här som faktaförnekelse. Där är lite sorgligt att se faktiskt. Det är inte riktigt värdigt. Att man säger att det inte finns någon klimatförändring tycker vi är väldigt konstigt. Elsa Widding är ju en person som bär hela det här komplexet av konspirationsteorier.”

Läs mer på swebbtv.se, Elsa Widding KU-anmäler toppliberaler: ”Det får finnas en gräns”

1 KOMMENTAR

  1. Bra att Elsa W. gör en markering. KU anmälan är mer som att peka finger. Ingen bryr sig. Ingen förändring lär ske.
    Det skulle f.ö. behövas en rättslig instans som tar sig an politikers lagöverträdelser som att runda införandet av tjänstemannaansvar. Riksdagen beslutade 2018 men dåvarande regering la det i malpåse. Vi har till skillnad från många andra länder, Zimbabwe t.ex. ingen konstitutions-domstol.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här