Det är många användare som vittnar om effekten att ta bort både oönskade bakterier, svampar och virus med hjälp av kolloidalt silver och att använda silver som ett antibakteriellt medel går långt bak i tiden. Redan på antiken användes silver i kärl som förvarade vin och vatten. I dagens moderna samhälle används silver inom sjukvården för att bl a behandla brännskador.

I början av 2000-talet kom en uppsjö av nya produkter innehållande silver för konsumenten. Det fanns silver i produkter såsom tvättmaskiner och kläder och alla marknadsförde silvrets positiva egenskaper. Men inte alla såg denna silverrevolution som en nytta. Naturvårdsverket, enskilda läkare, livsmedelsverket m fl, varnade alla för användning av silver. Men vid en närmre kontroll baseras inte alltid varningarna på korrekt fakta. Den produkt som fick ta mest skäll av etablissemanget i debatten var kolloidalt silver. Absolut rent vatten, som innehåller små partiklar silver.

I inslaget medverkar Anders Sultan från Ion Silver, Anders Finnson från branschorganisationen Svenskt Vatten och Sten Flodström från Kemikalieinspektionen.

Kolloidalt silver skapar oreda men for vem?

2op.se, Ett inslag om kolloidalt silver

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här