Ett nytt år är på väg och undersökningar visar att majoriteten av alla arbetsgivare även under 2022 kommer att låta sina medarbetare arbeta hemifrån. Detta förväntas i sin tur att påverka möbelindustrin, eftersom allt fler ser långsiktiga behov av ett bra hemmakontor.

Allt fler väljer hemmakontor

Prognosen visar att upp till 80% av alla arbetsgivare i Sverige avser att låta sina medarbetare arbeta hemifrån även under 2022. Detta skiljer sig kraftigt från 2018 och 2019 då endast 50% av alla arbetsgivare uppmuntrade hemarbete under arbetsveckan. Detta förutspås att driva möbelindustrin för åtminstone det närmaste året och innebär fördelar för såväl konsumenten som försäljningssiffrorna.

Möbel- och inredningsindustrin ser ett uppsving

Statistik visar att möbelindustrin snabbt varit tvungna att anpassa sig till de nya förutsättningarna och rabattkoder och erbjudanden är högvilt för konsumenter. Sajter som promo-codes.se erbjuder alltid aktuella och uppdaterade rabattkoder för de möbler och den inredning som människor söker för ett bättre optimerat hemmakontor. Sajten är helt enkelt en bra källa till information om var du kan handla utan att kompromissa med din budget. Det går ju trots allt lättare att investera i kvalitet om du har mer pengar över för att göra det.

Att arbeta ostört även hemma är någonting som arbetstagare ser som oerhört viktigt för att hemarbetet skall bli lyckat. Över 70% anser dock att de varit tvungna att justera sin hemarbetsplats för att uppnå den nivå av lugn och integritet som de behöver. Majoriteten uppger att de till exempelvis satsat på bättre gardiner eftersom de vill kunna ha möten utan reflektioner utifrån, liksom en mindre grad insyn från människor som passerar. Även arbetsmiljön blir också bättre med bra gardiner eftersom många fungerar ljuddämpande och därmed ökar arbetsron.

Vare sig du planerar att handla gardiner från till butiker som Uniggardin, riktiga proffs inom industrin, eller hellre vill fokusera på några bra grundpelare för ditt hemmakontor så bör du alltid planera väl för dina inköp. Det finns mycket pengar att spara på att handla smart och att se över var du vill handla dessa från.

Arbetsgivarnas ansvar för medarbetares friskvård under hemarbete är en viktig fråga för framtiden. I takt med att fler spenderar mer tid hemma, behöver man också uppmuntra till att människor rör på sig. Genom att handla med en Sporttema rabattkod går det att hitta bra utrustning för träning under, innan eller efter arbetsdagens slut.

Naturligtvis har detta till stor del med den pågående pandemin att göra, men samtidigt visar undersökningar att tankesättet har förändrats i stort kring hur man “bör” arbeta och hur arbetsplatser blir mer attraktiva att söka sig till för kompetent personal. Flertalet svenska experter spår att hemarbete helt enkelt kommer att fortsätta som ett sätt att leva under många år framöver.

 

Hemmet i fokus för allt fler delar av livet

Människan lever idag en allt större del av sitt liv i hemmet och detta reflekterar hur man ser på det. Ens hem och dess inredning har i undersökningar från 2018 ansetts som mycket viktigt för endast 62% av befolkningen. Idag visar liknande undersökningar att över 90% av svenskar anser att ens hem och hur det ser ut liksom dess funktion har en mycket viktig roll i deras liv.

Möbelindustrin beräknar samtidigt att försäljningen av möbler och inredning kommer att ha ökat med över 68% sedan 2019. Denna statistik speglar väl samhället i stort och den utveckling som allt fler länder upplever idag, inklusive Sverige. Men mer fokus på hemmet kräver också konkurrenskraftiga priser, vilket är en avgörande del i försäljningen. Den större delen av befolkningen har ju behov av bra kvalitetsmöbler, men utan att det skall kosta alltför mycket.

Möbelindustrin anpassar sig efter framtidens behov

Fler möbelbutiker ser vikten av att erbjuda sina kunder bra möbler och inredning som passar deras behov, och samtidigt erbjuder funktion och design på högsta nivå. Detta innebär i sin tur att man anpassat sig till den nya verkligheten och att det idag går att finna bättre alternativ än någonsin för hemmakontoret, samtidigt som man inte kompromissar med kvaliteten. Detta skapar en fördelaktig marknad för medvetna konsumenter som vill ha en optimal miljö att arbeta i även hemifrån.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här