Det är den rumänske EU-parlamentarikern Cristian Terhes som nu kräver att EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyens omedelbara avgång.

Detta eftersom Europeiska åklagarmyndigheten inlett en utredning om hur upphandlingen av de så kallade covidvaccinen egentligen gick till.

Utredningen har triggats av ”sms som skickats mellan EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och läkemedelsföretaget Pfizers vd Albert Bourla”, kan man läsa i dagens Aftonbladet.

– Ursula von der Leyen måste omedelbart och ovillkorligt avgå från sin post som ordförande för EU-kommissionen, på grund av det faktum att hennes agerande för närvarande brottsutreds av den europeiska åklagarmyndigheten, säger Cristian Terhes i parlamentet och fortsätter:

– EPPO meddelade för några dagar sedan att man undersöker hur kontrakten mellan Europeiska kommissionen och vaccinproducenter undertecknades. Och det här är vad revisionsrätten precis uttalade i en rapport som släpptes för några dagar sedan, och jag citerar: ”Kommissionen har undertecknat, fram till november 2021, kontrakt till ett värde av 71 miljarder euro på uppdrag av medlemsstaterna för att köpa upp till 4,6 miljarder covid-19-vaccindoser”.

Läs mer på swebbtv.se, EU-politiker kräver Ursula von der Leyens omedelbara avgång

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här