Allt fler drar slutsatsen att om flera nationer kombinerar sin militära makt för att besegra en gemensam fiende börjar definitionen på begreppet världskrig uppfyllas. Vi vet nu med säkerhet att Washington, EU och krigsmaskinen NATO gör allt i sin makt för att i praktiken genomföra ett omfattande, gemensamt och västligt krig mot Ryssland.

Väst har gått i krig med Ryssland ekonomiskt och bidrar även direkt med vapen till krigsinsatserna i Ukraina. Ekonomen Martin Armstrong sammanfattar Vladimir Putins insikt:

“Putin vet att han kämpar mot en NATO-offensiv och inte bara Ukraina och pekar direkt ut Washington, London och Bryssel. Han sa med rätta att västvärlden först beslöt sig för att demonisera Ryssland och sprida “Russofobi”, som de gjorde under det kalla kriget. NATO och västvärlden är nu motståndare till Ryssland i detta proxykrig, medan det ukrainska folket bara är kanonmat som används för att inleda denna nya värld.”

Rumänien håller på att bli en träningsplats för tredje världskriget under NATO:s flagga. Det finns för närvarande 40 000 soldater på fältet i hela Östeuropa och fler kommer att anlända. Överste Vincent Minguet, befälhavaren för NATO Combat Group i Rumänien, tror att utbildningen kommer att pågå i upp till fem år, skriver Armstrong.

“Jag vet med säkerhet att den amerikanska militären sänder ut reservister till Rumänien för att utbilda europeiska soldater. Reservisterna har fått veta att kriget kommer att eskalera, och som en soldat sa till mig: ”Det går riktigt illa där borta”. De kommer att träna européerna att slåss mot ryssar i minst sex månader.”

“Överste Vincent Minguet, befälhavaren för NATO Combat Group i Rumänien, sa att planen är för “skapandet av en permanent, starkare bataljon, med fler tunga vapen, för att förhindra aggression eller destabilisering i Rumänien.” Oroväckande nog tror Minguet att träningen kommer att pågå i fyra eller fem år. De planerar för en långvarig pågående strid som utkämpas av många nationer, med andra ord ett världskrig.”

– Martin Armstrong

Frankrike är direkt involverat i konflikten.

“Vi hjälper ett land som befinner sig i krig”, säger Frankrikes minister för väpnade styrkor Sebastien Lecornu.

Läs mer på newsvoice.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här