En samling Londoncentrerade förmögenheter från parasitiska hedgefonder och superrika familjer slussar enorma summor pengar till de gröna bråkmakare som utlovat en tysk het höst av kravaller. Protesterna riktas mot den tyska industrins hjärta, kärnkraftverken, men också mot det nya kolkraftverket i Mannheim som skall förse den tyska järnvägen med ström, liksom mot ombyggnaden av Stuttgarts järnvägsstation för höghastighetstågen. Pengarna organiseras fram av personer i det brittiska kungahusets närhet, nämligen Jacob Rothschild, som leder den internationella bankgruppen Inter Alpha som kontrollerar 70 procent av världens finanstransaktioner, och kusinerna Goldsmith, vilkas föräldrar Teddy och Jimmy Goldsmith även stödde Edvard VIII, den brittiske kung som avsattes för sitt alltför öppna stöd till Hitler.

Dessa hantlangare åt det brittiska kungahuset och Londons finansintressen använder de gröna bråkmakarna i realpolitiskt intresse att hålla tillbaka industriell utveckling på kontinenten och särskilt i Tyskland. Att civilisationen och miljarder människors överlevnad hotas av den gröna offensiven ingår i kalkylerna, eftersom dessa malthusianer i det moderna brittiska imperiet har den uttalade målsättningen att minska världens befolkning från dagens nästan 7 miljarder till färre än två miljarder människor på jorden – den nivå som drottning Elisabeths gemål prins Philip angett som önskvärd och ”hållbar”.

Europeiska klimatstiftelsen

Nyckelinstitutionen för att slussa hundratals miljoner kr från spekulationsfonder och multimiljardärer till de gröna gatudemonstranterna är Europeiska klimatstiftelsen (EKS). Man behöver bara skrapa på ytan för att se hur Jacob Rothschild står bakom.

Den som drog samman Europeiska klimatstiftelsen är George Polk. Han har sin bakgrund i ett internetföretag stött av den ungerskfödde superspekulanten George Soros, som alltsedan starten, och inte minst när Polk skulle komma igen efter sina jätteförluster 1981 och 1987, stötts av Rothschildintressen. Vid sidan av EKS sköter också Polk den miljard dollar som Soros donerat till främjande av ”klimatförändringsrelaterade teknologier och affärsmodeller”.

För att grunda EKS fick Polk hjälp av företaget EconFin Ltd i London, som hjälper hedgefonder och riskkapitalbolag att hitta ”förnybara investeringar” i hela världen som de kan satsa pengar på. En av männen bakom EconFin är Bernard Lambilliotte som inledde sin karriär dels i Michael Milkens Rothschildkopplade skräpobligationsbolag Drexel Burnham Lambert, dels i elitbanken Pictet & Cie i Genève. Econfins Stiftelse stod för grundplåten på en miljon pund till Europeiska klimatstiftelsen.

Pengarna bakom Europeiska klimatstiftelsen

Här är några av de mångmiljardförmögenheter och spekulationshajar som utgör EKS ”Finansiella partners”:

Lisbet Rausings välgörenhetsfond Arcadia. Lisbet Rausing är dotter till Hans Rausing, som hamnade i England för att undgå skatt och 1995 lät sig utköpas ur TetraPak av brodern Gad för många miljarder. Lisbet Rausing har Jacob Rothschild i sin rådgivande styrelse. Hon är också styrelsemedlem i Rothschilds personliga fond Yad Hanadiv liksom viceordförande i den brittiska urnaturvårdsorganisationen Fauna & Flora International, som skapat både IUCN och Världsnaturfonden.

Children’s Investment Fund Foundation CIFF i London, byggd på plundringsverksamhet med hjälp av det ökända riskkapitalbolaget TCI (The Children’s Investment Fund). Spekulationshajen och grundaren Chris Hohn har suttit i styrelsen för Jacob Rothschilds fond RIT. 2008 rapporterade CIFF att man donerat 2,5 miljoner pund till Europeiska klimatstiftelsen.

Alan M. Parkers Oakstiftelse i Genève, baserad på de miljarder Parker fick när han 1996 sålde sina Duty Free Shops till det franska lyxvaruföretaget LMVH. Parker var en av de första som placerade pengar i George Soros hedgefonder och var också den största delägaren i riskkapitalbolaget Odyssey Partners.

McCall MacBain-stiftelsen i Genève, skapad 2006 av intäkterna när John McCall MacBain sålde företaget Trader Classified Media. Han delade företaget med Wendel Investissements i Paris, ett företag med en skumraskhistoria under naziockupationen.

William and Flora Hewlett Foundation, skapad av miljardärfamiljen bakom dataföretaget Hewlett-Packard.

ClimateWorks Foundation, en speciell stiftelse för att samla pengar åt EKS med EKS-chefen George Polk som seniorrådgivare. ClimateWorks skapades av Hewlett-stiftelsen, som donerade 451 miljoner dollar.

Europeiska klimatstiftelsens styrelse och rådgivare

Europeiska klimatstiftelsens styrelse består av representanter för dess finansiella partners, men där sitter också Caio Koch-Weser, vice ordförande i Deutsche Bank Group.

Deutsche Bank var tidigare den tyska industrins främsta beskyddare, men är idag i praktiken en hedgefond i London. Enligt tidskriften Economist den 2.9 har Deutsche Bank varit världens största valutaspekulant sex år i rad och är den största handlaren med ränteswappar. Banken är en av de tre främsta i den spekulativa handeln med de flesta andra exotiska derivat.

Det är denna styrelse, inklusive Caio Koch-Weser, som godkänt Europeiska klimatfondens stöd till Campact.de , Die Klima Allianz och BUND. Det var ledaren för Campact.de Cristoph Bautz som hotat Tyskland med en het höst och det var Campact.de som organiserade demonstrationen i Berlin den 18 september med 80.000 deltagare för att stänga de tyska kärnkraftverken. Campact.de samordnar kampanjen mot de tyska kolkraftverken, liksom demonstrationerna mot järnvägsstationen i Stuttgart, som samlat tiotusentals deltagare. I den rådgivande styrelsen för Campact.de med direkt insyn i de gröna aktionerna sitter Caios fru, Maritta Rogalla von Bieberstein Koch-Weser.

Tyskland skall inom kort fatta avgörande energipolitiska beslut och står under starkt tryck från både dessa gröna bråkmakare och EU, där Europeiska klimatstiftelsen också har ett stort inflytande. Kate Hampton i EKS styrelse drev 2007 fram EU:s olyckliga klimatregel för koldioxidutsläpp 20-20-20, som den tyska förbundskanslern Angela Merkel gjort till sin egen, liksom EU:s klimatregler som förbjuder användning av vanliga glödlampor och elintensiva hushållsredskap.

I den rådgivande styrelsen i EKS sitter också många politiska tungviktare. Främst är Tony Blairs tidigare stabschef Jonathan Powell, men också EU-kommissionens ordförande Barrosos klimatrådgivare John Schnellnhuber. Där finns också den anglo-holländske kolonialföretagaren Antony Burgmans, tidigare Unileverchef, nu styrelsemedlem i BP och Akzo Nobel och tillika ordförande för nederländska WWF. Där sitter även seniorpartnern i McKinsey & Company Jeremy Oppenheim samt Anders Wijkman, viceordförande i både Romklubben och Tällbergstiftelsen.

Massprotester är nya strategin

EKS är med i ett nätverk av miljöfinansiärer, Environment Funders Network, som organiseras av Ben Goldsmith som är direktör för den Genèvebaserade James M. Goldsmith-stiftelsen. Där ingår 40 stiftelser som Goldsmith försöker orientera bort från bl.a. att köpa mark (till naturparker) och mer till direkta propagandaaktiviteter. Efter nederlaget på klimatkonferensen i Köpenhamn och tredje världens avhopp från klimattåget omorienteras nu klimatpolitiken, som EKS säger i sin ”Roadmap 2050” presenterad i Berlin den 17 september, bort från ”för mycket tekniska detaljer” (i form av rapporter och liknande) till en satsning på ”politiska interventioner”, d.v.s. gröna bråkmakare.

Tack vare stödet från mer privata stiftelser anser sig EKS fri att stöda de gröna bråkmakarna på gatorna, medan det brittiska imperiets storföretag BP och myndigheter endast kan stöda sådana mer officiellt rumsrena klimataktiviteter som den fuskande klimatforskningsenheten CRU vid East Anglia-universitetet.

Originalartikel

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här