En beräknad förlust på 5 miljarder euro för europeiska skattebetalare, omfattande bedrägerier med kopplingar till kriminella nätverk.

Den Österrikiske tidningen Kleine Zeitung har rapporterat att Europol har avslöjat ett omfattande koldioxidbedrägeri i Italien och arresterat över 100 personer.

Enligt Europol har italienska skattemyndigheter utfört husrannsakan mot 150 företag i Italien. Bedrägeriet gäller att man undvikit skatt på ett olagligt sätt med hjälp av koldioxidutsläppscertifikat.

Enligt rapporter har det varit känt sedan juni 2009 att kriminella organisationer har använt handel med koldioxidutsläpp för att undvika att betala skatt. Detta är inte första gången husrannsakningar i denna skala har ägt rum, under året har flera husrannsakningar ägt rum över hela Europa.

Norge, Schweiz, Tjeckien, Danmark, Lettland, Holland, Slovakien och Portugal är bland de länder som försöker att avslöja kriminella nätverk som driver detta massiva bedrägeri, kopplingar finns även till andra kontinenter.

Ungefär 2500 utredare arbetar på detta pågående bedrägeri.

Källa