David Coleman Headley arresterades för droginnehav 1987, men förmildrade sitt straff genom att samarbeta med DEA. [1] 1997 åkte Headley fast för att smuggla in droger i Pakistan, men som tidigare så fick han ett förmildrat straff för sitt samarbete. [2] Under 2002-2003 reste Headley flera gånger till Pakistan utan problem och deltog i träningsläger hos Lashkar-e-Taiba, vilka blev anklagade för terrorattentatet i Mumbai den 26 november 2008.

David Coleman Headley blev den 18 mars 2010 dömd för medverkande i konspirationen om bombningarna i Mumbai och för förberedelse med ett attentat mot Jyllandsposten och en närliggande synagoga. Hans straff blev livstid i fängelse och tre miljoner dollar i böter.

Trots att David Coleman Headley är arresterad och sitter inlåst i fängelset så tror danska säkerhetspolisen PET att han har ett finger i spelet beträffande terrorplanerna mot Jyllandsposten där fyra svenskar sitter häktade. Enligt Magnus Ranstorp så fick Headley en kontaktperson från terrororganisationen i Pakistan. ”Mannen bor i centrala Stockholm och är en av de mest aktiva bland de våldsbejakande muslimska extremisterna”, säger Ranstorp. [3] ”Säpo uppges ha god koll på mannen och teori är att han kan ha haft del i de nu avslöjande planerna mot Jyllands-Posten.” Mannen är alltså inte bland de häktade?

En av de häktade är Munir Awad, svärson till Helena Benaouda som är ordförande i Sveriges Muslimska Råd. Awad har blivit gripen två gånger tidigare, först i Somalien / Etiopien 2007 och senare i Pakistan 2009. Båda gångerna har han blivit frigiven med hjälp av UD och Säpo. Awad nekade till brott och anmälde senare flera av Sveriges tidningar för att de hade gått ut med hans namn. [4] Bakgrunden påminner en del om David Coleman Headley.

Ett annat mer intressant spår är den fjärde mannen, Sahbi Zalouti. ”Han stannade hemma när hans tre vänner reste till Köpenhamn. Det hjälpte inte. Nu sitter han häktad misstänkt för terroristbrott.” [5] Zalouti arbetade på Arla, tjänade förra året 337976 kronor och saknar betalningsanmäkrningar. [6]
”-Jag fick aldrig känslan av att han var person som kunde göra andra illa”, säger Imamen Kamel Moufid. [7] ”En annan av mannens vänner, som också han bor i Järfälla, säger till DN.se att han lärde känna 37-åringen i den shiamuslimska Imam-Ali moskén i Jakobsberg.” [8]

Arla Food var det företag som påverkades allra mest efter att Jyllandsposten publicerade karrekatyrerna av Profeten Mohammed. [9] Sahbi Zalouti besökte även shiamuslimska Imam-Ali Moskén i Jakobsberg. Man kan kort säga att om ”terroristerna” har någon form av koppling till ”al-qaida” eller liknande rörelse så låter det väldigt konstigt att en shiamuslim skulle ingå i denna gemanskap. Enligt media så dödas regelbundet shiiter av dessa grupperingar i olika terrorattentat runt om i mellanöstern. Det är svårt att hitta samhörighet mellan en shia och en sunitisk wahhabi / salafi.

David Coleman Headley sägs har samarbetat en hel del med FBI och CIA. Avslutar posten med ett klipp med Webster Tarpley där han reder ut det lite mer ingående.

CIA DOUBLE AGENT ? 22nd 12th 09.

Tankar i Gryningens Ljus, Förvirring kring de häktade svenskarna

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här