Fredrik Reinfeldt vill minska deltidsarbetet bland kvinnor [1], [2]. Han anser att fler kvinnor ska ha heltidstjänst.

”– Kvinnor har trott att man måste stå och slita och baka bullar och tvätta och hålla ordning på alla matsäckar och inte glömma en enda träning. Men det är omänskligt i vår tid och med det tempo vi lever i, säger han till DN.”

Det han inte nämner är att Reinfeldt menar att svenska folket ska arbeta mer. Istället för att alla kvinnor ska arbeta heltid så skulle man väl lika gärna kunna säga, vi ska dela på arbetstiden utanför hemmet? Nej, det han vill är att den totala arbetstiden utanför hemmet ska öka och att vi ska anlita hemtjänst via rut-avdrag för att skapa mer sysselsättning.

Sedan 70-talet och feministiska revolutionen om att kvinnan skulle jämföras med mannen så har arbetstiden ständigt ökat för hushållen. Skattetrycket har även den ökat, eftersom detta kräver att någon tar hand om barnen i familjen då båda föräldrarna arbetar.

Resultatet lär inte bli speciellt mycket mer i plånboken. Under 70-talet kunde många leva på en lön, idag är det nästan omöjligt. Staten balanserar inkomsten med skatter och inflation. Det ekonomiska systemet bygger på att folket ska ha pengar som täcker de dagliga behoven och kanske något mer. Om folket skulle ha förlite, så skulle vi klaga och sannerligen blir det regimskifte. Om folket har för mycket så skulle vi slappna av och kanske inte prestera lika mycket som idag.

Det Reinfelt vill är att föräldrarna tillbringar mindre tid med familjen och få ut mer skattepengar från löntagarna. Han vill sannerligen öka produktionen i landet för att tillmötesgå tillväxten som växer likt ränta på ränta.

Förslaget borde egentligen vara, låt hushållet dela på arbetstiden utanför hemmet. Om mannen arbetar 100% och kvinnan 50% så borde väl båda arbeta 75%? Jag säger bara det, många ser säkert förslaget som positivt, men ni är lurade.

gryningensljus.blogspot.com

Originalartikel

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här