Idag finns det olika sorters lån som man kan ansöka om. Är det så att du har behov av extra pengar för något, så är det ju bra att ha koll på vilka alternativ du har att välja mellan. Är det sms lån som du funderar över, så är det oftast ett mindre lån, med högre ränta.

Du kanske även funderar på om det finns sms lån som beviljar alla. Grejen är ju att alla typer av lån har ett visst antal grundkrav. Dessa måste uppfyllas för att få låna. Till exempel så måste du vara 18 år eller äldre. Sedan är det även ett måste att ha någon form av inkomst. En kreditupplysning är även något som alltid tas, oavsett vad det är för lån. Dock kan det skilja sig åt om det är via UC eller via Creditsafe eller via Bisnode.

Vad finns det för lån?

Det finns som sagt en hel del olika lån, fast samtidigt är det egentligen bara två former. Det man talar om är antingen lån med säkerhet, som bolån. Sedan finns det blancolån, som är lån utan säkerhet. Men i detta ingår bland annat sms lån, snabblån, privatlån, samlingslån och så vidare. Det eftersom de skiljer sig åt på andra sätt. Men i grund och botten är de alltså ett blancolån.

Olika lån passar olika bra för olika ändamål kan man säga. Ett sms lån är bra om du har en oväntad utgift till exempel medan ett samlingslån kan passa om du har många små lån sedan innan. Ett privatlån kan passa om du ska renovera, eller göra något annat som kostar lite mer.

När passar det att ta ett sms lån?

Då sms lån kostar lite mer, på grund av att de har hög ränta, så är detta inte ett lån som bör tas i onödan. Däremot kan det vara en bra nödlösning när du har behov av pengar snabbt för en oväntad kostnad. Oftast är det ju en mindre summar pengar man kan låna när det handlar om sms lån. Det finns de som säger att de är ett sms lån som beviljar alla, men se till att uppfylla de krav de har.

När passar det inte att ta ett sms lån?

Ibland är det inte alltid bra att ta ett sms lån. Bland annat bör du undvika att ta detta lån, eller andra lån, om du vet med dig att du inte kan betala tillbaka det. Du bör inte heller ta ett sms lån för att spela med eller shoppa loss på nätet med! Så har du spelberoende eller shoppingberoende så bör du undvika att låna.

Om det är prylar eller resa du vill låna till så ta inte ett sms lån, utan spara pengar eller satsa hellre på ett privatlån, med lägre ränta.

Sen, om du redan har en massa sms lån och krediter sedan innan, då kan det vara bra att låta bli att ta fler och i stället satsa på ett samlingslån.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här