Det är i en intervju med Finlands public servicebolag Yle som en högt uppsatt finsk officer bland annat talar ut om den ukrainska militärens kompetens, som han anser vara ”förvirrande låg”. Ju mer han sett av den, ju mer besviken har han blivit.

Officeren har befunnit sig på plats i Ukraina sedan april förra året. Han framträder inte med namn eller bild. Detta innebär dock, påpekar Yle, att han kan diskutera situationen med ”exceptionell uppriktighet”. Yle känner till hans riktiga identitet.

Enligt officeren lider Ukrainas militär av ”riktigt dåligt ledarskap” samt dåliga taktiska färdigheter. Ukrainarna har inbillat sig att de är bra soldater, men att ligga i skyttegravar i åtta år skapar inte bra soldater, påpekar han. Det är utbildning som skapar bra soldater.

Ukrainarna saknar bland annat förmåga att genomföra snabb mobil krigföring. Det är rentav så absurt att de ukrainska styrkorna hämtat exempel från tv-spel och filmer, påstår han. Ukraina har i realiteten inte lyckats ta sig igenom Rysslands befästa positioner över huvud taget.

Att Ukraina kunde ta tillbaka vissa landområden under förra året, då ryssarna backade, var tur, hävdar officeren. Det var ett resultat av Rysslands egna misstag, inte ukrainsk kompetens.

Ukrainarna har visserligen en mycket stark vilja att slåss och vinna. Men det räcker inte. Med den krigföring man använder kommer detta aldrig lyckas.

Läs mer på swebbtv.se, Finsk officer sågar Ukrainas militär och västs fantasier: ”Ryssland kommer inte förlora

1 KOMMENTAR

  1. Att ryssarna enbart backar av taktiska skär står väl helt klart. Man gör en ansamling trupper och fintar en attack och UA förstärker (tror man) och sedan backar ryssen och låter artilleriet skjuta bort allt som rör sig.
    WWll blitz krig är en engångshistoria, ryssen kan utnötningskrig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här