Att flytta med småbarn kan vara mycket krävande. Bor du i Malmö, har familj och behöver tips och råd för hur du kan flytta på smidigast möjliga sätt? Då har du hittat rätt.

Här kommer våra bästa tips om upplägg och vad som är bra att tänka på – speciellt för dig som bor i Skåne och Malmö. Allt för att göra flytten så smidig som möjligt för hela familjen.

Skaffa barnvakt för att effektivisera flytten

Det kan vara en bra idé att lämna barnen hos mor eller farföräldrar redan någon dag innan planerad flytt. Detta för att du ska kunna vara så effektiv som möjligt.

Om detta inte är möjligt har du kanske någon nära vän som kan ställa upp och vara barnvakt några timmar om dagen. Det är mycket lättare att packa och sortera utan småbarn i närheten.

Flytthjälp av proffs

Kolla tidigt upp vad det skulle kosta för just din flytt med olika bolag. Det gör det hela mycket smidigare då ett seriöst företag kan avklara hela flytten på bara några timmar.

Lyckligtvis finns många professionella flyttfirmor i Malmö som kan göra jobbet åt dig professionellt och till en billig penning. Mbflytt är ett tips – en Flyttfirma i Malmö som står för hög kvalitet, effektivt arbete och lågt pris. Kontakta dem och få en offert.

Förberedelser är A och O

Det är en god idé att göra mat som går att frysa in. På detta vis har hela familjen ordentlig mat att äta under perioden ni packar och sedan när flytten är avklarad. Bege dig till närmsta ICA eller Konsum i Malmö och fyll på.

Det kan bli dyrt att äta hämtmat i några dagar i sträck. Speciellt med småbarn som kan vara kräsna med maten.

Att tänka på under flyttdagen

Se till att vara barnfri denna dag. Stora tunga saker kommer att bäras runt och det är lätt att ett barn hamnar emellan och skadas.

Anlitar du en bra flyttfirma i Malmö kommer de ta och hjälpa till med allt som ska flyttas och du kommer inte behöva lyfta ett finger.

Barnens rum

Det är bra även för små barn att delta i uppackning av sina rum. De kan då vara med och bestämma till en viss del hur det ska se ut.

Detta gör att barnen känner sig mer trygga i sina nya rum och sover därmed bättre första natten.

Första kvällen i nya hemmet

Det är lätt att rusa på som en dåre och vilja få allt gjort så snart barnen somnat. Ett tips är att ta det lite lugnt.

Så länge köket är i någorlunda ordning så kan man ta resten i lugn och ro. Det är bra att spara på lite energi även till dagen efter. Kom också ihåg att adressändra för hela familjen!

Detta var några tips för dig som har små barn boendes i Malmö och som ska flytta. Lycka till!