Om du är ute efter en baddräkt som är smickrande för din figur så finns det en del saker att tänka på. Det är en del att fundera kring mönster, färger och skärning. Baddräkter sitter olika bra beroende på vad du har för kroppsform. Så när du ska välja baddräkt dam, utgå från formen på din kropp. Det finns olika typer så som äppelformad figur, rak figur, bredare upptill-figur och päronformad figur.

Välj baddräkt efter din figur

Om du har en så kallas äppelformad figur kan det vara bra att välja en mönstrad baddräkt. Det trollar bort eventuella skavanker du tycker att du har. Smickrande effekt kan det även bli med draperingar över midjan. Om du är mer av en rak figur och känner att du vill ha lite kurvor så kan du fuska fram dem med omlottskurna baddräkter. Du kan även testa halterneck-modeller och knytband. Du som har bredare axlar eller en stor byst med smala höfter kan balansera upp det med en baddräkt som har fokus på nederdelen. Antingen mönstrat nertill eller om det finns volanger eller knytband. För dig som är mer päronformad, med bredare höfter än axlar och liten byst, du kan välja baddräkt med mer fokus upptill. Det kan vara mönster, volang, drapering eller breda axelband.

Köp din baddräkt online

Om du är på jakt efter en bra baddräkt så kan du hitta det hos Watery. De är Sveriges största simbutik och har Sveriges största urval av badutrustning / badkläder. De erbjuder fri frakt över 799 kr samt har bytesrätt i 365 dagar. Hos dem finns det ett stort utbud av baddräkter dam så väl som att de har badbyxor för män. De har också badkläder för barn. Utöver det så erbjuder de simutrustning så som simglasögon, simfötter, simbälten och mycket mer. Du hittar det mesta som har med simning att göra i denna butik.