Svenskt NATO-medlemskap riskerar att försämra landets säkerhetspolitiska läge. Sverige bör satsa på fredsskapande arbete och militär avspänning i vårt närområde och överhuvudtaget mellan stormaktsblocken. För ett litet land som Sverige är säkerhetspolitik mer en fråga om utrikespolitik än om försvarspolitik.

 

Sven Hirdman, tidigare statssekreterare i försvarsdepartementet och ambassadör i Moskva talar om den svenska alliansfriheten. Sverige bör satsa på fredsskapande arbete och militär avspänning i vårt närområde och överhuvudtaget mellan stormaktsblocken. För ett litet land som Sverige är säkerhetspolitik mer en fråga om utrikespolitik än om försvarspolitik.

 

Sven Hirdman, tidigare statssekreterare i försvarsdepartementet och ambassadör i Moskva svarar på frågor. Sverige bör satsa på fredsskapande arbete och militär avspänning i vårt närområde och överhuvudtaget mellan stormaktsblocken. För ett litet land som Sverige är säkerhetspolitik mer en fråga om utrikespolitik än om försvarspolitik.

 

Hemsida: www.nejtillnato.se