Forskare varnar nu för att framtidens droger kommer designas specifikt för att kontrollera människans sinne.

Det kan låta som något ur en sci-fi-plott, men forskare i Oxford säger nu att den moderna konventionella medicinen gradvis utvecklar sätt att kunna förändra människors moraliska sammansättning genom farmaceutiska preparat och därigenom kontrollera hur människor tänker och agerar i olika livssituationer. Dessa nya droger kommer bokstavligen har förmågan att störa en individs personliga syn på etik och istället omprogrammera personen att tro vad än drogfabrikanten har designat drogen att göra.

”Vetenskapen har ignorerat frågan om moralisk förbättring hittills, men det blir nu en stor debatt.” sa doktor Guy Kahane från Oxford Centre for Neuroethics i Storbritannien.

”Det finns redan en växande kunskapskropp som man kan beskriva med dessa termer. Forskning har visat att vissa droger påverkar hur människor ställer sig inför moraliska dilemman genom att öka deras känsla för empati, gruppidentifikation och genom att reducera aggression.”

Detta må låta bra i teorin men sinneskontroll är redan en väldigt farlig bieffekt i existerande medicin. Den antidepressiva drogen Prozac t.ex. vet man har orsakat brukaren att få våldsamma utbrott. En ung pojke mördade sin far genom att slå och hugga honom i huvudet och slog sin mor med en kofot och högg henne i ansiktet, detta kort tid efter att han började ta Prozac.

Men den typ av droger som Kahane och hans kollegor refererar till innebär specialdesignade droger med det specifika syftet att inte bara förändra en persons mentalitet utan också sättet som denne ställer sig till och tänker på situationer ur ett moraliskt perspektiv. Slutresultatet är bokstavligen en typ av droginducerad sinnesstyrning där försökspersoner kan kontrolleras av någon annan och blir oförmögna att fatta egna beslut.

Forskning i ämnet, försöker givetvis att måla en bild av sinneskontrollerande preparat i en positiv dager och föreslår att det kan användas till att göra världen bättre. Bara föreställ dig mindre våld, mer tillit och mer kärlek säger de på ett ungefär. Dock är denna retorik egentligen bara ett PR-trick för att ännu mer trubba av de redan avtrubbade massorna till att acceptera detta som något annat än livsfarligt.

Originalartikel: https://www.naturalnews.com/032088_mind_control_drugs.html

Forskare varnar för sinneskontrollerande preparat

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här