Foundation är en av sminkprodukterna som de flesta damer gärna har i sin sminkväska. Den jämnar ut hudtonen, kan ge lite välbehövlig glans och skapar ett fräschare utseende. Foundation är en viktig sminkbas för många.

Det viktigaste är att välja en foundation efter din hudtyp. Konsistensen som passar dig bäst beror nämligen på hudtypen. Till exempel om du har en torr hy kan en oljebaserad foundation vara en bra lösning. Den innehåller extra fukt och torkar inte ut huden ytterligare. Om du har oljig hud är det smart att välja en vattenbaserad foundation. Den tillför inte oljor och gör inte huden fetare. Att välja foundation hos Vackervarld.se kan vara till stor hjälp för dig som letar efter bästa möjliga kosmetikprodukt.

Välj rätt täckningsgrad

Kom ihåg att foundation ska ha samma färg som din egen hudton. Detta för att jämna ut färgen i ansiktet på ett naturligt sätt. Foundation dämpar även rodnader i ansiktet och osynliggör blemmor och finnar. Olika produkter har nämligen olika täckningsgrad. Det är upp till dig att välja hur mycket du vill täcka och jämna ut din hud. Känner du dig osäker? Testa gärna olika produkter och se hur de ser ut. Om du har en pigmenterad hud bör du välja mindre täckning och tvärtom. Är du lite blekare är det kanske bättre med en större täckningsgrad.

Pris vs kvalité

När det kommer till kosmetik så sägs det ofta att dyrare produkter innebär oftast en bättre kvalité. Sanningen är att det idag går att hitta bra foundation till ett förmånligt pris. En hållbar sminkprodukt behöver inte nödvändigtvis kosta alltför mycket för att du ska vara nöjd med den. Sortimentet är stort och som konsument kan du lätt känna dig vilsen. För att välja rätt kan du alltid läsa artiklar online där produkter testats och recenserats. Där kan du jämföra pris, ingredienser, täckningsgrad, undertoner m.fl.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här