Tjugo barn och sex vuxna mördades i Newtown, Connecticut, av en störd individ. Detta har med rätta upprört många. Dessa är emellertid inte de enda barn som mördats av en störd person under den senaste tiden.

Redan den 25 september publicerade Stanford Law School och New York University School of Law en rapport med rubriken ”Living under Drones” (Att leva under drönare) som bekräftar att civila dödsoffer inte är ”utomordentligt sällsynta”, vilket Obama och hans kontraspionagerådgivare John Brennan hävdat.

Stanford- och NYU-rapporten använder sig av siffror som publicerats av The Bureau of Investigative Journalism (TBIJ), en oberoende organisation med säte i City University i London.

I rapporten står följande om antalet döda från drönaranfall:

TBIJ rapporterar att data som är tillgängligt från juni 2004 till mitten av september 2012 anger att drönaranfall har dödat 2 562-3 325 människor i Pakistan, av vilka 474-881 var civila, inklusive 176 barn. TBIJ rapporterar att dessa anfall även skadade ytterligare 1 228-1 362 personer.

Obama har redan godkänt 283 anfall i Pakistan, vilket är sex gånger mer än antalet anfall under hela den åttaårsperiod som George W. Bush var president. Antalet beräknade dödsfall från Obamaregeringens drönaranfall är mer än fyra gånger större än det var under Bushs regering — mellan 1 494 och 2 618.

Varje tisdag deltar USA:s president i ett ”mordmöte” i Vita Huset där han väljer ut målen och godkänner drönaranfallen som redan har dödat 176 oskyldiga barn och sammanlagt ungefär 1000 civila bara i Pakistan. Antalet barn och civila som dödats av presidenten är utan tvivel mycket högre, eftersom Obama även godkänner drönaranfall i andra länder.

Enligt en rättsorganisation från London som heter ”Reprieve”, som tillsammans med en partnerorganisation gjort det lättare att få tillgång till några av de människor som intervjuats för Stanford/NYU-rapporten, finns det dessutom omfattande psykologiska skador på de överlevande familjemedlemmarna.

Reprieves direktör Clive Stafford Smith säger följande om drönaranfallens påverkan:

– Drönaranfall går ut på mycket mer än att bara döda oskyldiga civila. En hel region terroriseras av det ständiga dödshotet från himlen. Deras livsstil håller på att kollapsa: barnen är för livrädda för att gå i skolan och vuxna är rädda att delta i bröllop, begravningar, affärsmöten eller annat som innebär att man samlas i grupper. Det finns inget slut i sikte. Vanliga män, kvinnor och barn i nordvästra Pakistan har ingenstans att fly.


larouche.se
, Från Newtown till Pakistan: Det är alltid fel att mörda barn

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här