På EU:s ministerråd för utrikesfrågor i Bryssel samma dag som fredspriset utdelades i Oslo planerade den nyblivna fredspristagaren utvidgningen av kriget i Syrien. EU:s utrikesministrar fick där träffa Mouaz al-Khatib den senaste utlandsutnämnda företrädaren för den av Muslimska brödraskapet dominerade syriska ”oppositionen”. Denne ”syriske folkledare” valdes av Mellanösterns gamla kolonialmakterna och USA, när deras gamla marionetter i Syriska nationella rådet ansågs ”sakna kontakt med verkligheten” (citat Hillary Clinton). Storbritannien har erkänt al-Khatib och hans Nationella koalition som Syriens representant och utrikesminister William Hague lyckades få med alla EU-länder att också erkänna hans nya marionett.

Samtidigt var EU-kommissionens ordförande Manuel Barroso i Oslo för att ta emot Nobels fredspris och förespråkade mer krig på ett sätt som tyvärr blivit typiskt för fredspristagare i dessa dagar. Barroso uttalade sig i Oslo å EU:s vägnar att ”det internationella samfundet har en moralisk plikt” att ingripa i Syrien mot ”denna fläck på världens samvete”.

Efter att tusentals Al Qaida-terrorister skickats in i Syrien genom ett samarbete mellan britter, amerikaner och saudier, låter det nu från den brittiska tidningen The Independent att ett ingripande i Syrien är nödvändigt för att FÖRHINDRA att Al Qaida tar över i Syrien p.g.a. av kriget. Independent avslöjade att ”ett hemligt möte nyligen hölls i London med militära ledare från Frankrike, Turkiet, Jordanien, Qatar, Förenade Arabemiraten och en amerikansk trestjärnig general för en lång strategidiskussion.”

Samtidigt som EU på så sätt håller på att utvidga kriget i Syrien, så att det verkligen kan leda till en totalkonfrontation med Ryssland och Kina, så bedriver denna fredspristagare en åtstramningspolitik mot eurons krisländer liknande den som fördes av Kansler Brüning i mellankrigstidens Tyskland, vilket gjorde det möjligt för Hitler att komma till makten.

Vad som skall komma ut av EU:s ”fredspolitik” i Sydeuropa är inte klart ännu, men man gör allt för att återuppväcka de fasciststyren som fanns till endast för några årtionden i Grekland, Spanien och Portugal. Men det räcker inte för EU att driva fram nya diktaturregeringar i enskilda EU-länder. För att vara säker på att demokratin sätts ur spel, och därmed även en folkförankrad fredspolitik, inför EU själv en centralstyrning över euroländernas ekonomier utan någon demokratisk kontroll. Det innebär att även Europas stora länder destabiliseras och berövas sin demokratiska kontroll, just i ett läge där EU i Syrien konfronterar kärnvapenmakterna Ryssland och Kina.

EU är inlåst i sin ekonomiska krigsdrivande åtstramningspolitik och är därmed helt i händerna på den brittiska imperiepolitiken att knäcka Rysslands och Kinas världsinflytande. Sker det inte i Syrien, skall det ske i Iran, Centralasien osv. Det som driver fram denna konfrontationspolitik är den globala åtstramningen för att betala finanskrisen, som inte bara skall tvingas på alla EU-länder, utan även Ryssland, Kina, Indien, Brasilien, Sydafrika och hela Tredje världen. I den globala ordningen som ligger i förlängningen av EU:s ekonomiska åtstramningspolitik, skall alla länder betala bankernas förluster i spekulationsbubblorna.

Men samtidigt som EU hyllas för fredspriset, utmålas de som försöker hindra EU:s krigspolitik och folkmordiska åtstramning som krigshetsare. Sanningen är i stället att det är EU, som har blivit ett krigsverktyg för att provocera Rysslands och Kinas kapitulation för den brittiska imperiepolitikens nya globala finansordning. Närmare en politik för att starta ett tredje världskrig går inte att komma, än den EU driver idag!

Av: Ulf Sandmark

larouche.se, Fredspristagaren Barroso: EU planerar krig

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här