GMO-förespråkare tvingas lämna Saltå Kvarns styrelse

gmo

Sedan det blev känt att Saltå Kvarns styrelseledamot, före detta jordbruksministern Annika Åhnberg, är positiv till GMO har en omfattande kritik rasat i sociala medier. Idag fick hon lämna styrelsen.

Då det blev känt att förre jordbruksministern Annika Åhnberg var positivt inställd till GMO, och samtidigt satt i Saltå Kvarns styrelse, fullständigt exploderade kritiken i sociala medier. Att Saltåkvarn började med att ta bort kundernas besvikna inlägg gjorde saken bättre. Efter ett stort antal hot om bojkott lät VD Jonas Ununger idag meddela att Annika Åhnberg lämnar styrelsen.

På Saltå Kvarns Facebooksida kan man läsa följande:
”Annika Åhnberg har valt att avgå ur vår styrelse. Annika har suttit i vår styrelse sedan år 2010 där hon har gjort en värdefull insats. Hon är en stor förespråkare av ekologiskt jordbruk – men som flera av er har uppmärksammat har hon även en positiv inställning till GMO. Denna inställning visar sig inte vara möjlig att kombinera med en styrelsepost i Saltå Kvarn. Det är därför helt naturligt att Annika Åhnberg väljer att lämna sin plats i Saltå Kvarns styrelse. /Johan Ununger, VD”.

Källa: Miljöaktuellt

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here