Den 11 maj 2020 beslutade IVOs grupp i Göteborg att begära hos Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd att Mikael Nordfors läkarlegitimation ska återkallas. De hade fått indikationer på att Nordfors i flera youtube-kanaler uttalat sig om Coronabehandling. De anger inte från vem de fått dessa tips. Praxis brukar vara att för att det ska överhuvudtaget ska leda till ett ärende att det är patienter som ligger bakom denna typer av anmälan.

I sin dokumentation skriver IVOs handläggare Therese Breding, Hovås, Marie-Louise Björklund, Göteborg, Malin Karnå, Göteborg och Marie-Lois Ivarsson, Hovås: ” de uttalanden han gjort inte står i överensstämmelse med Vetenskap och Beprövad och Erfarenhet. IVO bedömer att Nordfors uttalanden är uppenbart olämpliga”

I de youtube-framföranden Nordfors gjort har jag i fyra fall granskat dessa. Där för han muntligt fram och ibland med referenser i diagramform, studier gjorda i USA, Shanghai, Tyskland med bla. hydoxyklorokin, Intravenös C-vitaminbehandling och ozonbehandling. m.m Alltså redovisar han klart och tydligt de förnäma resultat man där uppnått. Samtidigt är enligt min bedömning Mikael Nordfors uppenbart osvensk i sin argumenterande stil. Han visar känslor. De känslor som IVOs handläggare har, får utläsas mellan raderna. De andas rädsla , en rädsla för att inte uppfylla överhetens intresse att inteckna hela Covid historien för till deras förmån – inte patienternas. Också en rädsla för handläggarnas framtida karriärmöjligheter inom nämnda sfär inte ska äventyras.

Men allra viktigast. Här har en myndighet på det grövsta gjort ett övertramp där man med hot om att förstöra en läkares karriär enbart gått på hans uttalanden. Att Nordfors i sina anföranden också dömer ut myndigheters nära samspel med industrin som lett till att Sverige vad det gäller antalet döda per capita ligger i värstingguppen tycks inte bekymra deras handlande. Därmed ger de Nordfors helt rätt i hans analys av hur den svenska modellen fungerar som Nordfors själv jämför med barmhärtighetsdöd med morfinspruta.

Man försöker tysta en läkare för det han säger . Inte vad han gör. Därför borde IVOs agerande granskas av de som handhar frågor om yttrande- och åsiktsfrihet.

Likadant så är Nordfors osvensk i sina anföranden. Han visar öppet empati för patienterna och är förbannad på de kollegor som sitter på toppen av läkarhierarkin. Ligger detta osvenska känslosvall till grund för IVOs handlande så borde också dessa byråkrater granskas utifrån diskriminering av andra kulturer.

Med andra ord; byråkraterna på IVO i Göteborg bryter alltså på det grövsta mot rätten till yttrande- och åsiktsfrihet. Eftersom de får kopia på detta brev så kan de omedelbart , efter genomläsning av argumentationen ovan be Nordfors om ursäkt och gärna en donation till honom för den skada de redan åstadkommit. Eller ännu bättre ; Gör som en del som nu kommenterar på Facebook i detta fall: Ansträng er så han blir Socialminister eller GD för Socialstyrelsen eller Folkhälsomyndigheten. I så fall får dessa institutioner ett oerhört tillskott av kunskap, som de nu verkar sakna. Då vore saken ur världen. Om inte så kan vi se svensk sjukvård ytterligare gå in i en ond spiral där de mest pålästa, stridbara läkarna , som håller patienternas väl och ve i främsta rummet, tvingas sluta.

Eftersom jag är vetenskapsjournalist så vill jag också ha svar på följande fråga till IVOs handläggare: IVO är en del av en myndighet som regleras av lagstiftning. Men vad blir det objektiva resultatet av det handlande ni uppvisar dvs ett nedtystande av en läkare. Vad gynnar det mest: De patienter som råkar ut för en livshotande Coronainfektion eller den läkemedelsindustri som vill se sjukdomen som en högvinst för sitt påstådda vaccin?

Fråga 2. Den 23 /4 1984 utlovades på en stor presskonferens i USA att nu visste man orsaken till Aids — Inom två år skulle vaccinet vara tillhanda. När kom det utlovade vaccinet?

Fråga 3. Vore det inte bättre att ni granskar de experter med legitimation som vill få oss att hoppas att ett fungerande vaccin ska fungera?

Fråga 4. Ni anför också att de metoder Nordfors uppger saknar godkännande vid diagnos. Skicka gärna det godkännande för morfindöd enligt VBE som gäller för Covid! Den metod som används vid svåra fall

Fråga 5. IVO anförde: ” de uttalanden han gjort inte står i överensstämmelse med Vetenskap och Beprövad och Erfarenhet. ”Eftersom Nordfors mestadels anförd internationella postiva resultat så kna väl inte den svenska VBE-formeln gälla i Shanghai?

Fråga 6. IVO anförde också: ”IVO bedömer att Nordfors uttalanden är uppenbart olämpliga” Ja, det kan jag hålla med om för vissa kategorier. Men är de olämpliga för patienten? Ett visst svar kan ni få genom att granska den kommentarstorm som kom in på en del framträdanden.

Uppsala den 17/5

Kwame Ingemar Ljungqvist , Dr Sc. (OUICM)

almanova.eu

1 KOMMENTAR

 1. ”Men allra viktigast. Här har en myndighet på det grövsta gjort ett övertramp där man med hot om att förstöra en läkares karriär enbart gått på hans uttalanden.”

  Om man ska gå efter vad han presterat så borde han blivit av med legitimationen för länge sen,

  ”I det aktuella fallet skulle Mikael Nordfors ge en patient en bedövningsspruta vid bröstbenet, men stack i stället hål på patientens ena lunga.”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/prickas-gang-pa-gang-anda-kan-lakaren-fortsatta-att-arbeta

  ”En kvinna hade ont i foten – och fick smärtsam analmassage mot sin vilja.
  En annan kvinna tvingades söka medicinsk hjälp för sprickor i analöppningen efter behandlingen.”

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Mgnvw5/analdoktorns-nya-medicin-sverige-vitsar

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här