Östra Ghouta i provinsen Damaskus har en kärna av extrema terroristgrupper vilka gör livet för sju miljoner vanliga civila till ett levande helvete. Den syriska regimen har tvingats ta till hårda metoder för att skydda befolkningen med målet att eliminera de ”moderata” terrorister som västmedia värnar om. Det förklarar Matija Lukač som är pro-syrisk aktivist och analytiker av konflikterna i Syrien.

Läs hans redogörelse och jämför med hur svenska medier kastar skulden på den syriska och ryska armén och därmed urskuldar de egentliga terroristerna som dagligen beskjuter Ghouta med granater.

Matija Lukač skriver i en artikel för Balkan Post att nu följer östra Ghouta i samma fotspår som Aleppo. FN har deklarerat eld upphör för att ge plats för humanitära insatser, men försöket påverkar naturligtvis inte IS, al-Qeada och al-Nusra Front mfl eftersom inga västliga trupper är på plats för att se till att eldupphöret efterlevs.

Matija Lukac, eget verk
Matija Lukac, eget verk

Matija Lukač skriver att efter befrielsen av de östra delarna av Aleppo i december 2016 ser vi nu samma mönster utspelas i östra Ghouta och samma propaganda utspelas i västliga medier, men historierna visar sig i efterhand vara falska nyheter. Det är ett faktum att vid alla militära kampanjer sker civila förluster, men de sker inte i den skala som västliga medier vill göra gällande, fortsätter Lukač. De västliga medierna står på samma sida som de krafter som vill byta ut Assad-administrationen mot en ny västanpassad.

Lukač skriver att de civila dödstal som presenteras av the ”Syrian Observatory for Human Rights” (SOHR) inte är att lita på eftersom organisationen överdriver dödstalen för att porträttera den syriska armén som en demonisk militärmaskin som företrädesvis dödar kvinnor och barn.

Läs mer på newsvoice.se