Abdulbaset Sieda är sedan många år bosatt i Uppsala, där han arbetat som lärare i arabiska. I juni valdes han till ny terroristledare för oppositionen, Syriska nationella rådet (SNC). Nu vill han ha tyngre vapen ifrån imperiet som vill störta Syriens regim. ”Vi vill ha vapen som kan stoppa stridsvagnar och flygangrepp”, sade Sieda enligt nyhetsbyrån AFP och uppmanade arabiska bröder och vänner att stödja rebellsoldaterna i den Fria syriska armén.

(Terror)Ledaren för den syriska oppositionen, Abdulbaset Sieda befinner sig i Förenade Arabemiraten, och under en presskonferens där var hans budskap tydligt. Oppositionen vill ha hjälp att beväpna sig, och president Bashar al-Assad måste ställas inför rätta – han kan inte erbjudas amnesti om han lämnar ifrån sig makten.

Sieda förklarade också att situationen i Syrien inte kunde jämställas med Jemen, där president Ali Abdullah Saleh beviljades amnesti i utbyte mot att han avgick från makten.

”– Det begås massakrer. Vi anser att Bashar al-Assad bör ställas inför rätta. Han är en brottsling och bör inte beviljas skydd” sa Sieda. Läs DN’s artikel för att få deras syn.

Men vänta nu lite grann vilka är den syriska oppositionen? Och vilka finansierar dom?

Bekräftat: USAs CIA beväpnar terroristerna i Syrien

New York Times i deras artikel ”C.I.A. Said to Aid in Steering Arms to Syrian Opposition”, bekräftar vad många sedan länge vetat – att väst, lett av USA och gulfstaterna har inflytande över dom beväpnade terroristerna i Syrien, framförallt det muslimska brödraskapet, samtidigt som de kritiserar den syriska regeringen för att ”bryta” mot FN-mandat om eldupphör samt att inte kunna ”försvara” sin befolkning.

Det muslimska brödraskapet har motarbetats av nationer i arabvärlden för att hindra den sekteristiska extremismen, våldet och deras nedbrytande av sekulära nationalstater. Ironiskt nog har USA som hävdar sig bekämpa sekterisk extremism och terrorism i över ett decennium varit de som främst gjort de mest våldsamma och extrema terroristorganisationerna i världen möjliga. Dessa inkluderar det muslimska brödraskapet, Libyan Islamic Fighting Group (LIFG), Baluchterroristerna i Pakistan, och Mujahideen-e-Khalq (MEK) som för närvarande verkar i Irak och används mot Iran.

Läs mer på infowars.se, Härbärgerar Sverige terroristledare i Uppsala?