Hjärntvättning tar inte till några sci-fi metoder för att kontrollera. Men det har försökts flera gånger militärt som medicinskt, då det skulle underlättat för den som leder.

Men nu ska vi hålla oss till alla de typer av beprövade sanna tekniker som vem som helst kan använda för att kringgå den tänkande delen av hjärnan och sätta en switch djupt inne som säger ”LYD.” Nu vet jag vad du tänker.

”Tv-reklam och banderoller med stora bröst och slanka damer. Det kommer övertyga människor”.

Även om det är förvisso sant…

De finns en hel arsenal av manipulationtekniker som går längre än de mest fantastiska brösten.

Som att ropa slogans. Varje ledare, drillsergeant, självhjälpande Gurus och politiker vet att om du vill tysta alla dessa irriterande tvivlande tankar i en folkmassa, få dem att sjunga en upprepad fras eller slogan.

Ökningen av internet som nyhetsportalen har gett upphov till en gammal teknik till nya höjder, nämligen skitsnacket. Vad jag menar med ”Dem” är alla de personer som får en lön genom att manipulera din åsikt) Dom har räknat ut är att de flesta av er inte läser berättelserna, du bara bläddra genom rubrikerna. Och då öppnas en dörr av möjligheter för att utnyttja. Baserat på hur hjärnan lagrar minnen.

Det spelar ingen roll om rubriken är en ”fråga” Tanken har planterats, och två månader senare när någon nämner ämnet, kommer personen har en åsikt. Detta kan du testa själv!

”De” vet att om de kan måla en idé som löjligt, kommer lyssnaren vanligtvis inte bryr sig om att undersöka det någon närmare eller ta reda på om löjligheterna är motiverad. Efter allt, varför ens överväga något som är löjligt? Det är bara något en löjligt person skulle göra!

Och du är inte löjlig … är du?

Titta på fans från samma fotbollslag, bittert delar upp sig om huruvida den nya målvakten kommer att vara ”awesome” eller ”skräp”.

Visst, känner vi till de uppenbara exemplen, de är skrivna över historieböckerna i blod och kulhål.
Men de har listat ut att samma teknik som fungerar så bra för att få folk indragna i krig, kan användas för sälja bilar, hamburgare, eller datorer till dig.

Den ”Analytisk” delen av din hjärna och den ”Upprepande mönster” delen tenderar att verka i separata rum. Men du behövde inte en expert för att berätta det. Du vet att du inte kan lösa en komplext logiskt pussel om jag ber dig att upprepa en slogan högt.

Meditation fungerar på samma sätt som med sånger och mantras avsedda att ”lugna sinnet.”

Stänga av de tjatiga röster i huvudet är bra för stressade ut individer, men ännu mer till hjälp för någon som vill stänga av en publik full av interna röster som tyder på att vad han säger kan vara fel.

Studier visar att hjärnan är kopplad för att få en snabb ”fix” av att läsa saker som överensstämmer med vår egna synvinkel. Samma studier visat konstigt nog att vi får också en rush från att avsiktligt avfärda information som inte håller, oavsett hur bra stöd den är. Ja, vår hjärna belönar oss för att vara trångsynta!

Så med lite inblandning av förlöjligande kommer dem som följer efter välja den mediasfär som ger dem den där lilla känslan ”De håller med mig!”.

Detta skulle inte ha varit möjligt för 20 år sedan. Det är ingen hemlighet att du kan kortsluta någons hjärna med skam. Hur många av oss har i skam gjort något dumt under skoltiden?

Nåväl, det finns dessa primitiva, lägre delarna av hjärnan som kallas amygdalae som styr dessa basiska och känslomässiga reaktioner.

Det är där saker som förakt och skam kommer från, och att stimulera den delen kan helt stänga av den analytiska delen av hjärnan. Det kan vi tacka evolutionen för!?
Förr i tiden när människan började bilda grupper och stammar, så var social status allt.
Det är vad som garanterade mat på bordet, skydd och damer
(det vill säga en chans att föra vidare dina gener).

Så att göra en person, idé eller ett beteende blir till ett mål för hån gav det en lägre social position, så växte så sakta klass-samhället fram. Tusentals år senare, kan en god dos av hån fortfarande stänga av kritiskt tänkande och faller rätt i linje med alla andra, utan att ställa några frågor.

Vi har utvecklats från varelser som alltid riskerades att ätas, och fick våra hjärnor byggda på en mycket enkelt grund ”kamp eller flykt” mekanismen. Detta lät oss göra blixtsnabba beslut genom att sätta varje situation i relation till dessa två alternativ.
Men nu, tusentals år senare hittar vi en mänsklighet med mycket finare hjärnor, men som ändå föredrar allt-eller-inget när vi sätts under stress.

Så om någon vill kringgå kritiskt tänkande, så behöver individen eller publiken endast hållas rädd eller orolig, ofta med en tidsfrist eller brådskande hot (”Vi måste agera nu, eller förlorar vårt sätt att leva!”).

Istället för att begrunda situationen med den analytiska neocortex kommer du använda det primitiva limbiska systemet och scannar landskapet efter ”Rätt” och ”Fel”.

Du kommer inte ha tålamod för prata om ”ett spektrum av alternativ eller perspektiv”

Ju mer stress vi känner, desto mer känner vi kärlek och tillgivenhet för dem som ser och låter på samma sätt som oss själva. Och ju mer hat till dem som inte gör det. Det är bara en gammal överlevnads mekanism sedan urminnes. Då den som inte visade blind lojalitet riskerade att dödas av de som gjorde.

Så idag får vi den småaktiga avhumanisering av alla dessa grupper där den ena är bättre än den andra som Hippies”, ”Tattare”, ”Stekare”, ”Nördar”, ”Otrogna”, ”Homosexuella”, ”Blattar”, ”Svennar”, ”Foliehattar”. Kategorisera är ett viktigt verktyg och det finns många att kategorisera.

Vissa nöjer sig inte med att bara definierar en grupp, utan måste definiera vilken typ av grupp det är.

Och viktigaste av allt är kulmen och slutmålet för den gruppen som påverkar alla de andra. Att du ska rätta in dig i ledet är vad som är bäst, eftersom utan dig har dom ingenting.

Om vi inte hittar ett sätt att motstå detta, kanske hela planeten slutar som en förkolnad radioaktivt ruin.

Att omfamna din egna ignorans kan ge en person enorm självinsikt. Kanske har du inte tid?

Det är dags att ta ansvar och se gränserna i vår individuella förståelse för det ekar tydligt i det kollektiva.

vakenmanifestet.se

Härskartekniker de använder på dig just nu

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här