Hårtransplantation är inget nytt utan är en behandling som har funnit med oss under flera decennier. Skillnaden är att metoderna blir skonsammare och effektivare. Allt fler väljer att genomgå en hårtransplantation för att njuta av tätare, finare och tjockare hår. Safir FUE Hårtransplantation är som namnet självt antyder en metod som följer FUE eller Follicular Unit Extraction. Vad innebär egentligen den? Enskilda hårsäcksgrupper avlägsnas för att sedan transplanteras till ett område som saknar hår. Oftast avlägsnas hårsäckar från bakhuvudet men är det så att patienten saknar sådana kan dessa utvinnas från andra delar av kroppen. Akacia medical är en hårklinik i Stockholm som kan hjälpa till med sådana typer av behandlingar.

Hur ser priserna ut?

Priserna kan vara lite olika beroende på vad behandlingen innehåller. Antalet hårsäckar som ska transplanteras påverkar priset. Behandlingen börjar från 30 000 kronor och kan gå upp mot 60 000. Visserligen förekommer det smärre skillnader olika hårkliniker emellan men överlag ligger dem nästan i samma prisklass.

Varje behandling påbörjas med en obligatorisk konsultation med en specialist. Under den får du som patient få reda på vilken form av hårtransplantation krävs för att göra ditt hår vackert igen. Då får du också reda på pris, uppföljning och mer detaljer. De flesta kliniker erbjuder en kostnadsfri konsultation vilket ger dig chansen att få all nödvändig information i förväg samt ger dig tid att tänka huruvida du vill genomgå en behandling eller inte.

Att tänka på

Vad ska du tänka på inför en hårtransplantation? Först och främst ska du välj a en klinik och läkare som du litar på. Undersök gärna marknaden innan ditt slutliga beslut. Du kan boka flera konsultationer på olika kliniker innan du bestämmer dig var du ska gå.

Läs gärna kommentarer eller gå genom referenslistor innan du tagit ditt beslut. Tänk på att hårtransplantation tillhör skönhetsindustrin och bekostas helt och hållet av patienten.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här