Häromdagen hade jag en konversation med Bobbo Sundgren. Bobbo är en av de föräldrar som i god tro gav sitt barn Modernas mRNA-vaccin för att undvika covid, någonting som han nu starkt ångrar. Han blev rekommenderad att ta vaccinet då han var i riskgruppen men tragiskt nog så blev hans son Nicholas inte äldre än 13 år. När Bobbo förstod att det högst troligen var de så kallade vaccinet som var orsaken till hans sons dödsfall så började han tala om det offentligt men möttes många gånger av nedlåtande och hårda kommentarer.

När jag intervjuar Bobbo så säger han att de som har varit hårda har skrivit sådant som att han dödade sin son, att han är en idiot som lät honom få vaccinet osv. Han säger även att det finns de som är litet mildare men ändå vill markera att det var hans ansvar att ta reda på fakta. Det är någonting som han själv delvis håller med om men genom att fokusera på det så skuldbeläggs människor vilket Bobbo tror endast kommer att hämma andra människor från att själva våga berätta vad som har hänt av skam och skuld. Och eliten som lurade oss kan le åt allt, avslutar han.

Nu har en åklagare i Göteborg inlett en förundersökning om vållande till annans död och att sjukhuset hade en plikt att varna och utreda Nicholas samtycke, särskilt som vaccinet bara var villkorat godkänt, Nicholas var hjärtopererad och vaccinet redan hade visat sig kunna skada hjärtat. Det är viktigt att fler vågar göra samma sak som Bobbo och anmäla dessa övergrepp.

De allra flesta som Bobbo har pratat med har varit varit vänliga och förstående och det är säkert fler än 500 människor har visat kärlek säger han. Det har varit max 15 personer som varit varit hårda och ibland t.o.m. hatiska, men det har verkligen påverkat negativt och gjort att Bobbo fått tydliga tvivel till den rörelse som påstår sig vara vakna. Han anser att det är vårt ansvar att säga ifrån och vara tydliga med att det inte är ok.

Vi som har förstått att vårt samhälle är korrumperat har ett stort ansvar. Det är ju vi som måste visa vägen och leda andra människor till ett eget uppvaknande samt leda utvecklingen mot ett bättre samhälle. Om det är någonting som jag verkligen tycker är viktigt så är det att vi föregår med gott exempel. Vilka kvaliteter vill vi se i ett framtida samhälle?

Visst är det viktigt att ha rätt fakta och kunskap om vad som händer och har hänt i historien, men de kvaliteter som jag syftar på är mer mjuka egenskaper som vänlighet, medkänsla och ödmjukhet. Vi måste agera på det sätt som vi själva vill bli bemötta. Det spelar inte så stor roll att vi har rätt kunskap om vi inte beter oss på ett schyst sätt mot andra. Då blir denna kunskap endast ett nytt verktyg i att splittra mänskligheten.

I mitt arbete har jag ofta belyst orden frihet, sanning och kärlek och använder dessa som pelare för vad jag ser kan skapa en ett nytt samhälle. Frihet att bestämma över oss själva och våra lokala samhällen i största möjliga mån. Tillgång till all information så att sanningen kan delas och spridas. Kärlek och empati till våra medmänniskor oavsett vilka de är och vad de tycker så att alla känner sig välkomna att dela denna resa mos oss.

Kanske kärlek är ett lite väl stort ord för många. Själv har jag fått mycket ilska riktat mot mig när jag använder de orden. Att jag skulle ha kärlek och empati till de som följer och till och med påskyndar agendan. Saken är den att vi måste omvända de som idag är vilsna. De som av ignorans gör saker som inte är bra, varken för sig själva eller andra. Jag skulle vilja gå så långt att säga att även personer som av girighet medvetet följer agendan i grunden är lurade och ignoranta. De förstår inte att detta endast kommer att skapa lidande för dem själva.

De kanske till och tror att det är för sent för dem att byta riktning och göra det som är gott. Men jag tror att alla kan byta riktning, därför har jag empati och medkänsla för alla. Det finns ingen synd som gör att du inte kan välja rätt väg. Så vårt arbete är att vägleda och uppmuntra alla till att göra detta medvetna val.

Jag anser att vi har ett ansvar att sprida detta positiva budskap. Att se till att det är kärlek för alla varelser som driver oss till att agera. Det finns så mycket människor som fastnat i hat. Hat mot invandrare, hat mot alla ”får”, hat mot de som är vaccinerade, t.o.m. hat mot andra ”vakna”, för att de tror på fel saker eller är ”kontrollerad opposition”.

För att vi ska vara en vakenrörelse som är värd namnet så ber jag alla att först och främst tänka på ert eget bemötande mot andra. Håller du en vänlig ton? Är du ödmjuk och medveten om att även du kan ha fel? Kan du förlåta och uppmuntra andra? Sedan vill jag att ni tar steget längre och tydligt säger ifrån när någon är otrevlig och hotfull, speciellt om de påstår att de är ”vakna” och delar information om korruptionen. Vi måste säga ifrån för även om det endast är ett fåtal som är otrevliga och hotfulla så skadar de vår rörelse.

Det betyder så klart inte att vi ska vara hotfulla mot de som inte kan bete sig sjyst. Nej då gör vi ju samma sak. Men jag tycker att vi ska, på ett vänligt men bestämt sätt, säga att det inte är så vi beter oss i vakenrörelsen.

Mikael Cromsjö, Hatet måste upphöra

Vaken.se
Vakenmanifestet.se

bobbo sundgren son

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här