Årets viktigaste event. Söndagen den 12:e maj i Stockholm kommer att bli en fantastisk dag. Framför allt för er som söker er utanför de vanliga ramarna som samhället påbjuder är de enda rätta. Fler människor än någonsin har börjat tänka annorlunda, men det är svårt att veta hur man ska formulera sin upplevelse av hur samhället drar iväg, hur demokratin dunstar, hur stress, materialism och pengar styr våra dagliga liv.

Vi vill skapa något annat. Vi vet att du också vill det. Vi vill väcka människor, vi tror så innerligt på människans inneboende kraft och potential. Vi hoppas att du kan komma och bli en del av den gemenskapen som evenemanget Brytningstider kommer att vara. Det är förändring i luften, nya tider randas, det är dags att bryta med det gamla och ge plats åt det nya.

Föreläsare


Ann-Charlotte Stewart
Är doktor inom medicinsk genetik och har tidigare arbetat som cancerforskare och med vaccinutveckling. 1995 hoppade hon av sin karriär för att helhjärtat satsa på att studera och arbeta med alternativa terapier, yoga, meditation, healing och andlighet.
www.varnyavarld.ning.com


Peter Wahlbeck
Wahlbeck är känd som mångårig ståuppkomiker, men han har även en allvarligare, samhällsdebatterande sida och är en starkt engagerad vegetarian. Som andlig sökare gjorde han 2001 den egna TV-serien Nyfiken på Gud om andlighet, livsåskådning, hälsa och vegetarianism. Peter har alltid öppnat på människors inre boxar oavsett sammanhang. www.wahlbeck.se


Sanna Nova Emilia
Sanna är en uppskattad och inspirerande författare och föreläsare med ett starkt brinnande engagemang för skolfrågor och samhällsfrågor. Hon drivs av visionen att skapa en mer medmänsklig och kärleksfull värld för våra barn – såväl för de barn som finns omkring oss som inom oss.
www.sannanovaemilia.se


Mats Sederholm (arrangör)
Författare till Robotfolket och Det enda rätta. krönikör, skribent och analytiker av maktstrukturer. Har de senaste åren ägnat mest tid åt att studera hur media och politiker formar opinioner. Arbetar ”privat” som IT Systemutvecklare.
www.humancreations.se


Linda Bjuvgård (arrangör)
Samhällskritiker, författare till boken Robotfolket och skribent. Linda brinner för barnens situation i samhället, hur de formas och hur vi ser på dem.
www.humancreations.se

Läs mer om föreläsarna och deras respektive program.

WORKSHOP/FRÅGESTUND/BOKBORD

Flera av föredragshållarna kommer att hålla workshops på ca en timme. De kommer också att följa upp sina föredrag med frågor och öppna diskussioner kring föredragets innehåll. Tanken är att skapa en delaktighet för alla, att våga säga sin sak ur hjärtat och berätta för andra vem man är och på så sätt nätverka. Vi behöver varandra.

Vi får eminenta workshops med Linda Karlström och Marina Ahlm från sajten www.vaccin.me

Fler deltagare, utställare med mera är på väg in, återkom till sidan för löpande uppdateringar.

EKOCAFÉ
Enkel med god och mättande ekologisk matservering med soppa, smörgåsar, färskpressad juice, te, kaffe, kakor m.m kommer att finnas. Ta med kontanter!

ÖVRIGT
Adress
Kammakargatan 56 mitt i Stockholm city nära Norra Bantorget och Sveavägen (karta).

Lokalen
Evenemanget äger rum på två våningar med två stora föredrags-/aktivitetslokaler, mötesutrymmen osv.

Boka din biljett här

Läs mer på brytningstider.humancreations.se

Uppdatering 2013-04-18

BRYTNINGSTIDER – Mats Sederholm svarar på frågor om eventet.

Fråga : Varför skapade ni eventet Brytningstider?

Mats : Tanken var att jag och Linda skulle hålla föredrag själva men prövade litegrann med folk ifall de skulle vilja vara med. Tanken växte och allt sedan Vakens Öppet Hus i Bagarmossen för några år sedan så har vi gått och dragit på en sån här grej. Nu var det liksom bara dags. Vi behöver känna gemenskap, vi behöver träffas, vi behöver nätverka, vi behöver bestyrka varandras tankar och känslor kring den här galna världen.

Fråga : Det är många ”mjuka” ämnen som tas upp. Var finns ämnen som politik, den nya världsordningen, avslöjanden med mera?

Mats : Vad Peter W kommer att prata om vet jag inte, han bad att få tala fritt. Vi respekterade detta och han är dessutom makalöst bra på det.

Ämnena ovan kommer jag att ta upp. Jag kommer under 1 ½ timme berätta för besökarna att vi är på väg in i en fasciststat. Media, övervakning, politiska skendebatter, den ekonomiska bluffen och annat kommer att lyftas för att sedan släppas ner och krascha sönder framför åskådarna. Jag är inte där för att smeka publiken med balsam.

Jag kommer att exakt beskriva vilka mekanismer det är inom oss och utanför oss som håller ihop koncensusbilderna, korruptionen och hela detta Matrix, denna fabrik där människor fungerar som batterier. Jag kommer att använda esoterik och ett garanterat helt unikt sätt att måla detta med. Ingen av er har fått en liknande beskrivning av detta någonstans eller någon gång. Så… nyheterna är inte vad som berättas utan HUR och på vilket sätt det görs. Ibland är det bra att inte stirra sig blind på senaste avslöjande-nyheten utan också på vad som ligger i botten.

Fråga : Vilka är egentligen målgruppen?

Mats : Vi försöker alltid att locka vanligt folk. Om en rörelse bara är till för sig själv så kommer den att ruttna inifrån och bara bli en napp för ”alternativare” som behöver klaga av sig.

Vi vill framåt, FORZA!

Vi är inte så mycket för att skapa kårer och rörelser, vi vill ut med sanningen även om det går ont i de ”egna” leden. Vi vill få människor att bli aktivister snarare än REAktivister.
Problemet med att rikta sig till alla människor blir att några kan uppleva det som bekant, men det är ett pris vi måste betala.

Fråga : Kommer du att ta upp saker från din bok ”Det enda rätta”?

Mats : Jag kommer att ta upp VoF, Humanisterna, mediaexempel och förmodligen Expo. Men jag kommer att mer fokusera på den stora bilden, hur man drar de bekanta strecken …

Fråga : Om man sett ditt och Lindas föredrag i höstas eller i våras, är det mesta sig likt?

Mats : Nja, en del men vi förnyar oss. Jag kommer att repetera några nödvändiga insikter och fakta men hela upplägget är helt olikt de andra. En annan skillnad är att vi nu kör separat. Linda kommer att mer fokusera på hur vi ytterst formar barn till robotar redan från det de är småbarn. Tidigare har hon bara dragit allt detta på typ en kvart.

Fråga : Hur känns det?

Mats : Skitkul! Men oerhört intensivt just nu. Som vanligt är man mån om så många besökare som möjligt. Så, tveka inte, kom och var med. Det tickar in förköp nästan varje dag och snart är tiden ute för förköp så…

Vi ses
Mats Sederholm
På Klar Sikt

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här