Den undersökande journalisten och Snowden-kontakten Glenn Greenwald, Ben Swann från CBS, Julian Assange och andra bedömare förkastar CIA:s påstådda bevis på att Ryssland hackade det amerikanska valet 2016.

28 KOMMENTARER

 1. Ryssland avslöjar inte heller sina underrättelse bevis så jag fattar inte att de ska avkrävas av USA något Ryssland inte lever upp till.

   • Det var inte det jag undvek utan att Ryssland har undvikit sanningen betydligt fler gånger än vad USA har gjort. Ett amerikanskt TV bolag CBS har granskat CIA. Det har hänt.

    Det omvända att ett ryskt TV bolag granskar ryska underrättelsetjänsten det finns just nu inte som en sannolik händelse.

    Ni på vaken.se brukar ju vara känsliga för hemligheter men hur i all världen är det ställt med Rysslands alla hemligheter. De struntas det ju i.

    • Varför måste vissa människor ständigt känna behovet av att välja mellan ond och ondare? Människor borde lära sig att söka mer information och utbilda sig innan man avslöjar sin inkompetens med en massa inövade floskler.

     Både CIA och KGB/FSB har sina skelett i garderoben och många skulle nog bli äcklade av att veta vad dessa organisationer sysslat med. Kidnappning av civila för armeexperiment. Narkotikadistrubition för att hålla fattiga människor i shack och då pratar jag inte om KGB som även dom gjort sitt för att förpesta människors liv.

     • Självklart har man det. På ett eller annat sätt via ombud och lobbyister.

     • Otroligt att du verkar veta sådan saker. Kan du ange alla dina kontakter i dessa länder som gett dig dessa uppgifter som underrättelsetjänster, regeringsorgan m.m.

      Har du inte dessa kontakter eller kan visa att de kommer från dem så är uppgifterna påhittade.

      Det påstås då och då på vaken helt fantastiska uppgifter om samhället som bara underrättelsetjänster rimligen kan veta och så är det i detta fall.

     • Så du menar på fullaste allvar att du inte tror på att lobbyister, NGO, storföretag samt storbanker involverar sig i andra länders val? Lägg av nu. Inte ens din sort kan vara så naiva. 🙂

     • Jag tar det igen. Hur vet du det du påstår. Hur VET du det? Källor, kontakter m.m.

     • Seså lugn nu. Bevisen hittar du i din kära gammelmedia. Privatägda tidningar och tv-bolag som pushar sina agendor utan något som helst ansvar för objektivitet. Google is your ”friend”. 🙂

     • Ta då fram några exempel eftersom du vet det. Fattar du inte att du kommer med påstående jag inte känner igen mig i ett dugg så det är du som får visa att det skulle var sant.

      Du har en typist syn på media som jag mött många gånger här på vaken.se men det är vaken.se syn på omvärlden inte min.

     • Du är rolig du. Varför sitter du och hänger här om du har så förutfattade meningar om läsarna? Jag tror att du innerst inne köper mitt resonemang men vissa har ju svårt att svälja din stolthet.

      Angående CBS så tycker jag att man kan ge dom en mindre eloge för att försöka ge en någorlunda objektiv syn på det hela men det har endast att göra med hur opinionen ser ut i USA efter att Trump bokstavligt talat förintat det sista av derad minimala förtroende hos befolkningen. Därför försöker man just nu att återfå åtminstone ett uns av det förtroende man tappat.

      Kolla upp storbanken Goldman Sachs och dess olika svenska lakejbolag så får du ett bra exempel på yttre påverkan på svensk politik. 😉

     • Jag köper inte ditt resonemang och ditt resonemang har jag mött med andra användare här på vaken.se och den beskrivning av media som ni gör är inget jag känner igen mig i utan är en vaken.se värdering av media.

      Den värderingen finns bara på vaken.se och liknande webbsidor.

      Det är analogt med att du och andra inte känner igen samhället som gammelmedia eller vad ni nu vill kalla då den inte stödjer vaken.se värderingarna. Jag skulle säga upp prenumeration av flera tidningar om den hände att de fick vaken.se värderingarna.

      Kul från nyordlistan:

      Trumpifiering – förändring av den politiska debatten i riktning mot en retorisk stil där man säger sådant som får uppmärksamhet utan att ta hänsyn till konsekvens eller fakta.

     • Din retorik påminner mycket om den bolshevistiska ledordet ”antingen är du med oss eller emot oss” eller var det kanske neo-con/liberal-retoriken? Minns inte riktigt då jag har en tendens att alltid blanda ihop dessa. 😉

      Jag märker att du inte riktigt klarar av att svara på min fråga varför du är här och engagerar dig om du föraktar andra åsikter än dina egna?

      Kul att du tycker att alla med åsikter som går emot gammelmedias är vaken.se-anhängare. Du borde nog kanske komma ut från under stenen och inse att vi som inte stödjer etablissemanget ständiga lögner är i majoritet. Bara att titta på hur världen ser ut. 😉 som jag försöker gång på gång förklara för dig så ljuger all media utan undantag. Man gör det för att locka läsare. Inget nytt med andra ord. Dock finns det vissa som låter sig hjärntvättad till den graden att man misstror allt som inte sänds på TV. Det är illa.

     • Nej jag föraktar bara åsikter som är fel för de håller personer i en fängelse då de blir rädda för saker som inte finns.

      Det går inte att hjärntvätta folk enligt de senaste rönen så det är en myt.

      Det är vid koll av fakta mer felaktigheter här på vakenj.se än i det är i det du kallar gammelmedia. De gör faktakontroller något som aldrig vaken.se verkar göra då de inte verkar veta vad de ordet innebär.

      3 oberoende källor ska det finnas till uppgifter annars är de osäkra och vaken.se har ibland inga källor alls. Det går då inte att hitta utan en hel mening i en text finns på flera liknande webbsidor men källorna är finns inte är eller är mycket svårspårade.

      ”Pizzagate är på riktig” påstår vaken.se trots at vi med gammelmedia vet att det är en falsk nyhet. De som har kollat upp de har inte hittat något som visar att händelsen har hänt.

      Det är som att jag skulle påstå att du inte är en verklig person som skriver utan en robot för sådan skriver i vissa tidningar. Det är telegram de omformar till en tidningsartikel, alltså de enklaste tidningsjobbet.

     • Du verkar ha ett personligt engagemang i åizzagate där du gång på gång nämner det utan att jag en endaste gång pratat om fallet. Jag är inte insatt i sådant skvaller så någon mer kunnig får uttala sig huruvida den skandalen är sann eller ej.

      Jag hoppas att du inte menar allvar med din teori om att hjärntvättning är en myt för då diskvalificerar du dig från samtalet direkt. Hjärntvätt är en realitet och vetenskaplig4 bevisad och du kan Google på ämnet så hittar du mängder med information givetvis med källor. Finns en sjukt bra dokumentär som handlar om en avhoppad KGB-agent som berättar om hur vanlig Hjärntvätt var under kalla kriget. 🙂 Minns tyvärr inte vad den heter men finns på Youtube om du är intresserad. Sen när det kommer till skillnaden mellan vaken.se och etablerad media så kan jag säga att bygga är lika goda kålsupare med sina agendor men att börja peka finger på vem som fabrikerna mest är egentligen ganska infantile och leder knappast diskussionen in på en bra väg utan det kommer istället sluta med en cirkeldiskussion. Skillnaden är dock att etablerad media försöker skaffa dig någon form av sanningsmonopol vilket påminner mig kraftigt om den gamla pravdan. Det är skrämmande hur man försöker med näbbar och klor att skapa en ny typ av auktoritär världsordning som hade fått självaste Orwell att vända sig i graven.

      Gammelmedia om någon har stora problem med att redovisa källor och man maskerar lögnen med att man inte vilja röja sina källor pga skyddet. Bara att titta på den extremt onyanserad rapporteringen från Syrien och den totala likgiltighet gentemot det som sker i bla Israel och Yemen för att man ska förstå hur genomkorrumperad gammelmedia är. Tragik på hög nivå. Du nämner att man bör ha minst 3 oberoende källor, förklara då för mig varför samtliga etablerade mediakanaler använder sig av terroristernas språkrör i London varje gång man rapporterar om händelser från Syrien? Det råder ju knappast brist på journalister i landet så förklara gärna varför man bara kör med en och samma propaganda megafon?

      Det där med 3 oberoende källor måste vara något du drömt därför att vi lever i en värld där tv och tidningar är ägda av storbanker och storföretag som alla har sina agendor. Objektivitet finns helt enkelt inte i gammelmedia och därför vänder sig fler och fler människor till den alternativa median just för att man ska kunna få en nyans på det hela. Jag personligen läser nyheter från både blocken samt från diverse alternativa nyhetskanal och kan först då bilda mig en någorlunda objektiv uppfattning. Tragiskt att det behöver vara så. Är du en en person som värnar om yttrandefriheten och pressfriheten så bör du förstå hur extremt viktigt det är att man ska få lyssna på båda sidor.

     • Pizzagate kan väl du goggla om så slipper du undra.
      Lite gogglande:

      Det finns inga egentliga bevis för att hjärntvätt fungerar.

      Bevis vad är det för dig?
      Nu kommer brist på minne. Hur skulle de vara att du som jag kollar upp saker innan du skriver.
      Jag skriver inte och påstår att jag inte riktig minns saker och ting utan blir jag osäker så kollar jag upp mina uppgifter.

     • Klart att du gör. Du kommer ju med helt rabiata påståenden om att det krävs 3 oberoende källor, att gammelmedia inte ljuger osv osv. Dessutom påstår du helt allvarligt att hjärntvätt inte fungerar. Säg det till anhöriga i Jonestown eller folk som fått prova på checkas metoder. Jag är inte ditt orsaken så vill du veta mer får du Googla. BTW jag vet vad puzzagate ha drar om men jag är inte tillräckligt insatt för att diskutera sanningshalten i detta skvaller.

     • Det handlar inte om kvantitet utan kvalitet. 10 dåliga källor är alltid sämre än en bra källa. En nazist kommer alltid att försvara nazismen precis som en kommunist alltid försvarar socialismen.

     • Om du har bara en källa hur vet du att den är bra och framföra korrekt när du inte ha något att jämföra den med.

      3 OBEROENDE källor som rapporterar om samma då går det bättre att avgör sanningshalten.

      De oberoende undersökningen av 9/11 var står oberoende för i den.

     • Tror inte de i Jonestown tycker så mycket längre. Återigen läs på innan du yttrar dig. Blir så mycket roligare då 😉

      3 dåliga oberoende källor är fortfarande sämre än en bra källa.

      Vilken oberoende undersökning av 9/11 pratar du om, du har tappat mig tyvärr:/

     • Jag kollade om Jonestown men hittade inget om det du påstod så vad gör man då.

      En kort google eller koll här på vaken.se och du hade upptäckt vad den oberoende undersökning av 9/11 handlar om.

      Tja om du alltid hittar 3 dåliga oberoende källor om en sak du undrar jag hur det är ställt med bedömningsförmågan.

     • Så du menar att 3 dåliga oberoende källor är bättre än en trovärdig och bra källa. Intressant resonemang. Verkligen. 🙂

      Krävs verkligen talang för att inte kunna se parallellerna mellan hjärntvätt och Jonestown. Jösses.

     • Nej du har totalt missuppfatta vad jag menar.

      3 oberoende källor som tillsammans ger en korrekt bild av det som hänt.

      En källa som man inte vet vad som sant eller korrekt i den då man inte har något att jämföra den källan med.

      Så menar jag.

      Om du kan avgöra att en källa är bra hur gör du då? Vill ha en bra beskrivning hur det går till gärna med ett exempel.

     • Vad är det för fel på dig? Förstår inte varför folk lägger tid på en sån som dig.

     • I Sverige påverkar man valen med hjälp av import av valboskap för hur ska annars vänster kunna expandera ?

     • Detta var de konstigaste jag läst på länge men man ska aldrig förvåna sig vad man läser på vaken.se.

      Vilken valboskap? Importerad varifrån? Vilken vänster menar du är det som expanderar?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här