En kort dokumentär gjord i Syrien av Julien Rochedy för TV Libertés. Den visar bilden av syriska kvinnor och flickor, fria att studera, praktisera sina passioner eller sitt yrke men rädda att se rebellernas eller rättare sagt terroristernas triumf. Hans film visar en annan vinkel på den blodiga konflikten, en mer komplex verklighet än den som visas av massmedia. Slående hur annorlunda livet i Damaskus tycks vara i ett land som sägs styras av en diktator.

palbergstrom.com

6 KOMMENTARER

  • Och? Demokrati har visat sig vara absolut förödande för länder i Mellanöstern och det har defacto visat sig att det enda hållbara alternativet för ordning bland alla hundratals olika folkgrupper är en stark ledare. Libyen var Afrikas rikaste land innan USA bestämde sig för att förinta stabiliteten. Tittar du på Irak så går till och med höga CIA-företrädare och säger att störtningen av Saddam var det dummaste man kunde göra. Ledningen i väst är de största hycklarna som ständigt försöker intala världen om hur toleranta vi är men att låta andra länder bestämma sina egna öden är uteslutet då vårt samhällssystem är det enda som får existera eller hur?

   • Det om CIA företrädare har du källan till det.

    Det har bland folk som kommer från Mellanöstern och bor i väst konstaterats att inga länder de kommer ifrån har varit demokratier.

    Så där har du ursprunget till dagens problem.

    • De arabiska kommentatorer håller inte med att de automatiskt skulle bil kaos då det som Nixon anger som orsak till konflikterna att multi-etniska grupper måste hållas i schack då området alltid sett ut så.

     Orsaken till Nixons slutsatser är att den minoritet Saddam Hussein hörde till tappade makten och gick i då till IS.

     Irak under Saddam Hussein startade kriget mot Iran som varade 1980-1989

     Det var när Irak under Saddam Hussein ockuperade Kuwait 1990 för att de felaktig trodde de dumpade oljepriset som omvärlden började bli oroliga och Irak drevs bort från Kuwait bl.a. med amerikanska trupper.

     Saddam Hussen gasade ju även ihjäl kurder under hans regim.

     • Haha du är rolig du, snacka om att försöka finta. Det Nixon menade är precis det jag försökt förklara för dig och alla som läser artikeln ser vad som är skrivet . Men jag förstår att det är jobbigt för dig.

      ISIS och andra extremister fick fäste i Irak pga att USA invaderade Irak på falska grunder och försatte landet i total kaos.

      Samma sak hände i Libyen och många fler länder. Återigen visade USA hur otroligt korkade deras idéer är. Tur att deras ledarroll slutligen blivit uppdelad. 🙂

      Kontentan kvarstår. Länder i framförallt Mellanöstern fungerar bättre som auktoritära regimer med starka ledare. 🙂

     • Saddam Hussein var en som USA störtat men han hade startat två krig innan.
      Du tycker det är att finta att påtala att han som inte var bra som Nixon påstår.
      I så fall fintar du och genom att förneka det.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här