Att ha en eller flera olika hyllor hemma är inte ovanligt. Det finns idag många olika sorters hyllor att välja på. Oavsett om du redan har flera hyllor hemma, eller ska köpa nya, så kan det vara bra att få tips på hur du kan inreda på dem eller i dem på ett bra sätt. Det oavsett om du har en bokhylla, vägghylla eller en skänk.

Hyllor kan vara både praktiska och snygga att se på. Ett sätt att få det så är att färgsätta enhetligt i dem. Oavsett vad för färg du vill att det ska vara, så är det snyggast att ha samma över hela hyllan, att det går ton i ton. Om du har små saker att ställa ut i dina hyllor, se då till att gruppera dem. Det ger ett lugnare intryck.

Lägg även till ett snyggt fat eller en vacker bricka, så hålls stillebenet ihop på ett bra sätt och ger en bättre effekt.

Fler bra tips för hyllan

Något som inte är fel att ha i din hylla, det är någon form av belysning. Det gör en hel del! Du kan välja en snyggt arrangerad slinga eller varför inte en söt liten lampa med ett dämpat ljus. Det finns även smarta ljuslister att sätta fast i hyllans underkanter.

Tänk även på att inreda din hylla på ett personligt sätt. Även om du sett en snygg hylla i ett magasin, kopiera då inte den rakt av. Addera även en del personliga saker. Det kan annars bara bli stelt och tråkigt. Placering av saker i hyllan är viktig med.

Det måste vara en bra balans. Det ska inte så att säga tippa över, så att du har en massa stora saker på ena sidan och små på andra. Sätt gärna in växter av olika slag i sina hyllor, det ger hyllan en levande känsla.