NewsVoice har intervjuat Judyth Vary Baker som berättar att hon var älskarinna till Lee Harvey Oswald. De planerade 1963 att skilja sig från sina respektive för att gifta sig i Mexiko. Det som kunde ha slutat som en lycklig romans förvandlades till en mardröm. Lee blev av CIA transformerad till en landsförrädare och Judyth förlorade sin älskare. Hon förlorade även sitt forskaruppdrag efter att hon insett att hon ovetandes utnyttjats för att utveckla ett biovapen, en form av smittsam cancer.

Judyth Vary Baker beskriver Lee Harvey Oswald som en varm och intelligent person som frivilligt gick in i det militära som ung man. Han värvades av den amerikanska marinkåren. Han utbildades som kryptooperatör och i ryska språket för att kunna spionera mot kommunister och Sovjet. Oswald blev initialt stationerad i Atsugi, Japan på ett CIA-center och militärflygbas för det amerikanska spionplanet U2.

Vary Baker hävdar att Oswald under sin tid på Atsugi fick uppgifter att spionera på japanerna och att han avancerade för svårare uppgifter. Nästa uppdrag var att infiltrera ryssarna genom att simulera ett avhopp till Sovjet. Ryssarna ska ha gått på avhoppet och därför gett Oswald en lägenhet i Minsk i dåvarande Sovjetunionen. Han gifte sig med ryskan Marina och fick barn med henne. Han återvände sedermera med fru och barn till USA en tid innan hans äktenskap med Marina bröts itu. Paret anlände till USA utan att arresteras, påpekar Vary Baker. Han kom hem till sin familj i Texas där han fick ett vanligt arbete, men hans egentliga yrke fortsatte, att arbeta som agent och infiltratör.

Professor George de Mohrenschildt (1911-1977) uppges ha varit Oswalds ”handler”. Mohrenschildt var ursprungligen ryss, men han flydde till USA 1938 via Polen.

Lee Harvey Oswald förflyttades enligt Vary Baker till New Orleans där han träffade henne på ett postkontor. Baker blev intresserad av Lee som stod bakom henne i kön. Hon låtsades tappa en tidning på golvet för att inleda en flört. De fick kontakt.

Oswald ska vid det här laget ha arbetat för Guy Banister som var en högervingad antikommunist och tidigare FBI-anställd som drev en detektivbyrå i New Orleans, enligt en artikel i Playboy. Banisters kontor hade en ”drop box” för ”anti–Castro Cuban Democratic Revolutionary Front”. Enligt Jim Garrison hade denna revolutionära antikubaorganisation fullt stöd av CIA. Garrison beskriver Oswald som en utpräglad högerman och antikommunist.

Läs mer på newsvoice.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här