James Corbett som kommenterar världspolitik varnar strängt för konsekvenserna av lockdowns. Data och erfarenheter visar att det inte råder någon tvekan om att nedstängningen av samhällen leder till ett globalt lidande, fattigdom och svält för miljontals människor och höga dödstal.

Lockdowns sänker eller krossar världens ekonomi framför allt för de enskilda och deras familjer. Som stöd för sin argumentation finns idag rapporter och uttalanden från experter, men framför allt erfarenheter från vanligt folk runt om i världen, människor som berättar om sitt eget lidande, om hur familjers och småföretagares ekonomier trasas sönder till den grad att många inte längre kan återhämta sig, inte utan att tvingas skuldsätta sig gentemot bankerna eller genom få stöd från myndigheter som delar ut löntagarnas skattepengar.

James Corbett som alltid talar fritt utan manus pekar på det meningslösa med lockdown för att stävja covid-19, en influensa som enligt de mest negativa beräkningarna endast dödar 1% av de smittade (primärt de mycket gamla och multisjuka personer). Corbett får stöd av WHO-experten David Nabarro som uppmanar världsledare att sluta använda lockdown som primär kontrollmetod mot spridningen av sars-cov-2.

Nedstängningar i form av hårda restriktioner som begränsar människors vardag är inte hållbara. Nabarro lyfter fram Sverige som ett lyckat exempel.

Läs mer på newsvoice.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här