Världen känner till honom som ”Jihadi John” den maskerade mannen med en brittisk accent som på videoproduktioner ser ut att halshugga gisslan som den Islamiska Staten tagit.

Men hans riktiga namn är Mohammed Emwazi, en britt född i Kuwait men som växte upp i ett medelklassområde i västra London. Han har examen i datorprogrammering vid Westminister University. Han tros ha rest till Syrien runt 2012 och att senare ha anslutit sig till den islamiska staten. ”Jag tvivlar inte på att Mohammed är jihad John”, sade en av Emwazi nära vänner som identifierade honom i en intervju med The Washington Post. ”Han var som en bror för mig… Jag är säker på att det är honom.

En företrädare för en brittisk människorättsgrupp som hade varit i kontakt med Emwazi innan han åkte till Syrien sade också att han trodde Mohammed Emwazi var Jihad John.

Islamic State: 'Jihadi John' named as Mohammed Emwazi

Enligt The Daily Mail, hävdade Emwazi att ”MI5 visste allt om mig; där jag bodde, vad jag gjorde, och de människor jag hängde runt med ”och hävdade MI5 försökt ”vända” honom för att han skulle arbeta för dem.

Mohammed Emwazi påstår att ha trakasserats och hotats av säkerhetstjänsten under 2009, då han flög till Tanzania med vänner på en safari. Han greps i Dar es Salaam och skickas tillbaka till Storbritannien. I ett upphåll i Amsterdam, påstår han att en MI5 agent anklagade honom för att försöka nå Somalien i syfte att delta i terroristgruppen al-Shabab.

Året därpå blev Emwazi gripen när han återvände till Storbritannien från sitt födelseland Kuwait. Han blev därefter placerad på en brittisk terrorbevakningslista .

Läs mer detaljerad information om Mohammed Emwazi här.

1 KOMMENTAR

  1. Edit!
    Länken jag lade in till Ron Gibsons channel blev visst en infowars-videoruta..?
    Nåväl, här hittar du Rivero:s radiosändningar (tag bort mellanslagen):
    youtube. com/user/hard2startyubetube

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här