Den brittiska underrättelsetjänsten MI5 kände till Michael Adebolajos extrema muslimska åsikter och försökte därför rekrytera honom som agent.

Den brittiska TV-kanalen BBC sände under helgen en TV-intervju med Abu Nusaybah, nära vän till Adebolajo, som påstod att MI5 för sex månader sedan besökte Adebolajos hem och försökte rekrytera honom. Direkt efter intervjun greps Nusaybah inne på BBC:s område av brittiska anti-terroristagenter såsom misstänkt för terrorbrott.

Flera anhöriga hävdar att det var MI5 som ”knuffade honom över kanten” och fick Adebolajo att förra veckan plötsligt hugga ihjäl den brittiske soldaten Lee Rigby på öppen gata skriver bland annat The Independent.

Det har tidigare framkommit att Aldebajo greps i Kenya 2010, då han hette Michael Olemindis Ndemolajo, misstänkt för terrorbrott. Han överlämnades av kenyanska myndigheter till brittiska agenter för utvisning till Storbritannien eftersom han var brittisk medborgare. I Storbritannien fick han ett nytt efternamn och försattes på fri fot, trots att han tränat med terrormilisen al-Shabab i Kenya.

Källa: friatider.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här