Kung Abdullah av Jordanien ska ha sagt till amerikanska politiker att extremister skapas i Turkiet som en del av Turkiets politik. Uttalandet ska ha skett vid ett möte med amerikanska politiker i kongressen i januari detta år.

Enligt kungen ska Turkiets president Erdogan tro på en lösningen för regionen baserad på radikal islam. Turkiet stöder inte bara religiösa grupper i Syrien och låter utländska krigare få fri passage utan även islamistisk milis i Libyen och Somalia. Abdullah hävdar att radikaliseringen sker i Turkiet.

Med på mötet var även Jordaniens utrikesminister Nasser Judeh som hävdade att när Ryssland stoppade Turkiet från att skapa en säker zon i norra Syrien för att hindra syriska flyktingar slussade man vidare problemet till Europa.

Kopplingen mellan Turkiet och ISIS kommer från flera olika källor. Israels försvarsminister Moshe Yaalon sa i vid en presskonferens för en tid sedan med anledning av ett möte med Greklands försvarsminister Panos Kammenos i Aten att ISIS under mycket lång tid fått pengar från Turkiet. Panos Kammenos bekräftade uttalandet och att olja från ISIS säljs via Turkiet.

Källa

palbergstrom.com, Jordaniens Kung anklagar Turkiet för att skicka terrorister till Europa

1 KOMMENTAR

  1. Turkiet är ju ett muslimskt land. Vad förväntade vi oss när EU skrev kontrakt med djävulen själv.
    Jag förstår att EU kanske inte hade så mycket att välja på men i desperationen tror jag inte de vet vad de gjorde. Turkiet skall fördela och bestämma vilka flyktingar vi skall ta emot – det betyder bara en sak – muslimerna skickas hit och de kristna tar de själva hand om på det ena eller andra sättet. Hur skall kurderna som behöver skydd komma förbi Turkiet? Jag har aldrig litat på Turkiet och kommer inte att göra det i detta heller. Bevare oss från att få in dem i EU

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här