Metallen guld korroderar aldrig, den är helt giftfri, och uppvisar inga interaktioner med andra läkemedel. Guld är den enda tungmetallen som har en högerriktad spinn (rörelsen och dragningskraften går åt samma håll) och tolereras därför bättre av kroppen.

I tusentals år har människor valt att lägga guld i kosten för att uppnå mera balans i sinne, kropp och själ. Den tidigaste tillämpning av guld var i en mixtur ett välgörande medel som noterades i Kina. Redan 2500 f.Kr., blandningen gjordes med guld som används för att behandla sjukdomar i leder, medvetslöshet, feber, skakningar, röd tunga, plötslig svimning, bölder, smittkoppor, hudsår, mässling och barnen plötsliga krampanfall.

Den mystiska metallen har använts för både andliga och medicinska ändamål så långt tillbaka som i det gamla Egypten för över 5000 år sedan. Egyptierna använde guld i tandvården och det förtärdes för mental, kroppslig och själslig rening. Dessa gamla trodde att guldet i kroppen arbetat genom att stimulera (chi-livskraften) och höja nivån på vibrationerna på alla nivåer.

Forntida kulturer använde guld i ceremonin för att få tillgång till ett högre tillstånd av medvetande. Uppnå högre medvetandetillstånd och förbättra möjligheten för mer effektiv bön och meditationer krävde avlägsnande av eter blockeringar.

Även egyptierna kände till den metafysiska och helande krafter hos guld, det var den berömda medeltida tyska läkare och alkemisten Paracelsus (1493–1541) som framställde den först kolloidala guldlösningen i modern tid. Han kallade sin lila lösning av guld Aurum Potabile (Latin-Drickbart Guld) och trodde att det botade alla slags fysiska, mentala och andliga sjukdomar. ”Av alla elixir, är guld den högsta och det viktigaste för oss, för det kan hålla kroppen oförstörbar. Drickbart guld kommer att bota alla sjukdomar, det förnyar och återställer kroppen. Skrev han.

I sina skrifter, påstod Paracelsus att ha botat de mest skiftande kroniska sjukdomar och många hopplösa fall. Han sade också att han hade tagit det som en profylaktisk åtgärd och skyddat sig mot infektioner som pesten. Dessutom var det möjligt att avgifta och rensa hela systemet med det. Under loppet av flera månader under intaget skulle det noggrant rengöra alla ”vätskor”, regenerering av blod, celler, och därmed hela organismen, som den traditionella rapporten hävdar.

Enligt alkemiska begrepp besitter guld starka solliknande egenskaper. Så i människan, stärker det ”solkraften”, och kommer att ge större vitalitet och en ”solig sinnesstämning”.

Alkemisten, Isaacus Hollandus, skrev i det 15:e århundradet: ”För det första är detta Aurum Potabile utmärkt, och Arcanum skydda kroppen från många sjukdomar, eftersom det stärker hjärtat och sinnet.”

Efter att ha studerat arbetet Paracelsus och den engelska kemisten Michael Faraday (1791–1867) framställde sitt första rena prov av kolloidalt guld 1857, och många användningsområden konstaterades för lösningen av ”aktiverat guld.”

År 1890, den berömda tyska läkaren Robert Koch (1843–1910) fick Nobelpriset för sin upptäckt att föreningar gjorda med guld hämmade tillväxten av bacill som orsakade tuberkulos. I slutet av 1800-talet, var guldinnehållande läkemedel som användes för att behandla alkoholism, och de har också använts för att behandla reumatoid artrit smärta, enligt Meridian Institutet.

En fransk studie från 1927 visade att om man placerade ett guldmynt på en smärtsam led minskade smärtan avsevärt och förbättrat cirkulation runt drabbade området.

Numera finns det många sätt där guldet kan intas i människokroppen. Guld är en av de livsmedelstillsatser med E-nummer E175. I många länder, kan en laglig och omedveten konsumtion av guld genom att äta livsmedel som innehåller E175. Ett annat sätt att inta guld är att inta guldsalter eller kolloidalt guld.

Kolloidalt guld är ett unik spårmineraltillskott med extra funktioner värdefulla för sitt breda spektrum stöd för en sund högpresterande kropp, sinne och balanserad stämning.

De tidigaste register över användningen av guld för medicinska och läkande ändamål kommer från Alexandria, Egypten. Över 5000 år sedan, egyptierna intas guld för mental, kroppslig och själslig rening. De gamle trodde att guldet i kroppen arbetat genom att stimulera livskraften och höja nivån på vibrationer på alla nivåer.

Mera om kolloidalt guld

Kolloidalt guld, som bildas genom elektrolys process vilket gör att små mängder av guld löses upp i en flytande form. Rena 24 K guldelektroder utsätts för tusentals volt. Denna process gör guld molekyler som skall lösas upp röda eller gulaktiga kolloidalt guld lösningen bildas som ett resultat. Den molekylära strukturen och konfigurationen av kolloidalt guld är perfekt för sina läkande egenskaper.

Genom att använda kolloidalt guld regelbundet, kan du minska ledvärk, förbättra immunförsvaret, få en känsla av eufori, minska depression, bekämpa trötthet och förbättra cirkulationen i kroppen.

En forskargrupp vid University OF California i 1996 har också visat att användningen av kolloidalt guld har en effekt att ökad cellulära reparationsprocesser i vissa delar av kroppen.

En av de bra sakerna med att använda Kolloidalt guld är det faktum att det är helt giftfritt och det kan lätt konsumeras av vuxna och barn utan några märkbara biverkningar.

Fördelar med kolloidalt guld

Guld har varit känt genom tiderna att ha en direkt inverkan på aktiviteten i hjärtat, och bidrar till att förbättra blodcirkulationen. Det är fördelaktigt för att föryngra trög organ, särskilt hjärnan och matsmältningssystemet, och har använts i fall av körtel och nervös överbelastning och brist på samordning.

Kolloidalt guld har med framgång använts som ett botemedel för:

 1. Alkoholism och missbruk: Kolloidalt guld har använts med framgång för att minska beroendet av alkohol, koffein, nikotin, tillsats droger och kolhydrater.
 2. Reumatoid artrit:

3. Kolloidalt guld har använts med framgång som en terapi för reumatoid artrit hos hundar, råttor och människor. Resultatet av en studie gjord av Dr Guy Abraham, Kalifornien visade effekterna av kolloidalt guld på ledvärk och svullnad, och är oftast positiva och märkbara inom en vecka. Nio av de 10 patienterna i studien visade signifikant förbättring av symtomen, och tre gick in i klinisk remission. Det finns inga publicerade kliniska tecken på guld toxicitet på alla artrit-patienter som tar kolloidalt guld.

 1. Tuberkulos:
 2. Robert Koch i 1890 upptäckte bacill som orsakar tuberkulos kunde inte leva nära guld.

Terapeutisk användning av kolloidalt guld

 • Balanserar Kroppens nervsystem
 • Lugnar, och harmoniserar nervsystemet
 • Verkar genom att hjälpa till att stabilisera kollagen
 • Stärker libido
 • Förhöjer hjärnans funktion
 • Ökar IQ
 • Förbättra av koppling och blodtryckskontroll
 • Förbättrar minne, mental kapacitet och prestanda
 • Förbättrar ledningsförmågan mellan nerv ändarna
 • Förbättrar viljestyrkan
 • Balanserar dina energifält
 • Stimulerar serotonin
 • Förbättrar matsmältningen
 • Förbättrar blodcirkulationen samt körtelfunktion
 • Stärker svaga organ
 • Reducerar hjärtats oregelbundenhet och arytmi
 • Läker brännskador, skrapsår och öppna sår

Enligt Dr Gabriel Cousens, författare till ”andlig näring” använder kroppen guldmolekyler för att reparera DNA-skador, vilket fördröjer åldrandeprocessen.

kolloidalt guld biverkningar

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här