Då Sverige och Finland räknar med att snart bli medlemmar i Nato måste länderna ta ställning till viktiga försvarsfrågor, såsom kärnvapen. Historiskt sett har Sverige varit en av de främsta förespråkarna för en värld utan kärnvapen, men det kan snart ändras.

I ett brev daterat den 5 juli skriver Sveriges utrikesminister Ann Linde till Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg att ”Sverige accepterar Natos synsätt på säkerhet och försvar, inklusive kärnvapnens väsentliga roll, och avser att delta fullt ut i Natos militära struktur och kollektiva försvarsplaneringsprocesser samt är villig att engagera styrkor och förmågor i hela skalan av alliansuppdrag.”

Senioranalytiker Robert Dalsjö vid Totalförsvarets forskningsinstitut twittrade nyligen ”Nu tar vi steget från barnkammaren till vuxenvärlden.”

Svenska antikärnkraftsaktivister har kritiserat denna ståndpunkt hårt. Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen, Svenska Läkare mot Kärnvapen, och den internationella kampanjen för att avskaffa kärnvapen, gjorde den 12 juli ett gemensamt uttalande. ”Sverige är … villigt att erbjuda full kapacitet till ”alliansens uppdrag”. Detta inkluderar användning av kärnvapen, vilket skulle vara ett brott mot internationell rätt”, skrev de tre organisationerna. ”Dessutom öppnar Sverige upp för att ta emot och ha kärnvapen på svenskt territorium. Vi kan inte tolka det på något annat sätt.”

Varje försök att placera kärnvapen på svenskt territorium skulle med största sannolikhet utlösa ett ryskt förebyggande angrepp. Därför är det i slutändan troligt att Sverige kommer att anta en politik liknande den i Norge och Danmark, som innehåller deklarationer att inte tillåta stationering av kärnvapen på ländernas territorier (åtminstone inte i fredstid). Sveriges statsminister Magdalena Andersson gav ett sådant löfte i riksdagen den 16 maj, efter ett beslut från det socialdemokratiska partiet dagen innan.

Zelensky i hetluften efter Vogue fotografering
Ukrainas president Vladimir Zelensky och hans fru Olena möter intensiv kritik och fördömande, både från sina landsmän och människor över hela världen efter att de poserat för en omslagsartikel i tidningen Vogue. I artikeln har paret diskuterat sitt äktenskap och familjeliv. ”Jag är säker på att killarna i skyttegravarna uppskattar den ansträngning som Zelenskys lägger ner för att stoppa kriget. Ett omslag i Vogue kommer säkert att hjälpa”, skrev en Twitter-användare. Fördömandet är utbrett och västerländska medias spindoktorer och Big Tech-censorer har fått arbeta övertid för att kunna lägga locket på den häftiga ilska som den hjärtlösa Vogue-fotograferingen har skapat. För att försöka undvika censur skapade några nätanvändare manipulerade bilder som hånade fotograferingen. En visar paret Zelensky framför ett bord fyllt med amerikanska dollar. MEC 21 nådde ut till ukrainare och alla sa att de var bestörta över att deras president hade tid för en prestigefylld Vogue-fotografering. En kvinna från den centrala ukrainska staden Dnipro sa: ”bårhuset i min stad svämmar över av soldater som skickats av Zelensky för att dö i Natos krig mot Ryssland; stora kylbilar och containrar lagrar kropparna. Stora mängder av släktingar sitter utanför och gråter. Jag är glad att åtminstone Zelensky kan ha ett glamoröst liv med sina vänner på Vogue”.

Covid eskalerar i högt vaccinerade länder
Under de senaste veckorna visar vetenskapliga siffror att covid har återuppstått i I- länder med högt antal människor som hade tvingats att ta den experimentella covid-sprutan. Samtidigt har U-länder nästintill inga fall av covid eller dödsfall därav. Till exempel är Australien, med 25 miljoner människor, en av de värst drabbade – Ända sedan den obligatoriska massvaccinationen mot covid år 2021 har antalet dödsfall i Australien varit mycket högt. I slutet av januari dog cirka 155 australiensare varje dag av covid; den siffran ligger nu på ca 130 dödsfall per dag och år återigen på uppgång. Före vaccinet var dödsfall från covid sällsynta i Australien. Jämför detta med Nigeria, med 210 miljoner människor, där cirka 10% tagit covid-sprutan. Nigeria har nästan inga covid- eller dödsfall. Samma mönster kan ses i alla utvecklingsländer. Top amerikanska covid-läkare, som Peter McCullough, har nyligen varnat människor för att ta covid-sprutan då det förstör det mänskliga immunförsvaret och gör människor mer sårbar för att återinfekteras av covid.

Holländska bönder blir frihetskämpar mot Davos tyranni
Medan vintern tillhörde de kanadensiska frihetskämpar som protesterade mot Trudeaus regim, tillhör sommaren de holländska bönder som protesterar mot regeringens plan att minska användningen av gödselmedel och minska antalet boskap så drastiskt att många gårdar kommer att gå i konkurs. Premiärminister Mark Ruttes regering säger att detta är en ”oundviklig övergång” för att förbättra luft-, mark- och vattenkvaliteten. Målet är att minska utsläppen av kväveoxid och ammoniak, som produceras av boskap vilket regeringen kallar ”föroreningar”, med 50 % till 2030. Det enda sättet att göra det är att slakta den stora majoriteten av boskapen och stänga gårdar. Rutte och hans ministrar vill utrota gårdar och deras sätt att leva. Det betyder att det inte kommer att finnas tillräckligt med mat och att många människor kommer att svälta ihjäl. Rutte är en miljöfanatiker som vill förändra den globala livsmedelsproduktionen och eliminera privat markägande. Rutte har nära band till Davos och Klaus Schwab; han stöder FN:s ”Agenda 2030”, som kommer att pressa bönder och ranchägare runt om i världen för att minska ”utsläppen”. I detta sammanhang handlar de holländska böndernas sak mer än bara om deras sätt att leva; det är en del av kampen för mänsklighetens överlevnad mot globalistiskt tyranni.

Video producerad av MEC21 och ThessA i samarbete med vaken.se.

Stötta MEC21 via gofund.me eller buymeacoffee.com/MEC21