Många har rapporterat om hur USA på olika sätt stöttat både ISIS och al-Qaida så även höga amerikanska politiker.

12 KOMMENTARER

 1. Man vad ni på vaken.se fattar dåligt. Det är USA politik som har gjort att IS kom fram inte att de stödde dem.

  Det är det som sägs i videon inget annat.

  Man får här på vaken.se ett bra exempel hur myter skapas.

  • Hon säger ju att USA stöder AlQaida och Daesh och andra extremistgrupper, direkt eller indirekt. Finns det någon som inte är väl insatt i att amerikanska vapenstöd har hamnat hos extremister? Är det någon som tror att USA inte är medveten om vart deras vapen hamnar? Jag tror att USAs mål är att stötta alla krafter som kan störta Al Assad och där finns ju Daesh och AlQaida som har fått mycket resurser från USA.

   • Indirekt innebär att man menar politiken men inte ekonomiskt.

    Daesh och Al-Qadia har inte från något ekonomiskt stöd från USA. USA drog in vapenleveranserna till Syrien då de upptäckte att deras vapen hamnade hos grupper som de inte stödde som Daesh och Al-Qadia.

    Ryssland har genom sina bombningar av civila i Syrien begått folkrättsbrott men vi får väl se om Ryssland som alltid skyller ifrån sig om de någonsin kommer att åtalas för det.

    • Obama har ju endast dödat över 25.000 oskyldiga barn under sina olagliga krig i Mellanöstern.. Vilken hjälte.. Kanske dags och läsa fler nyheter än dom som förmedlas i Sverige och så kanske du får en aning bredare bild av konflikten som igentligen handlar om att USA vill bygga gasledningar från det fredliga och människorespekterande landet Saudiarabien istället..

     • Källa till ditt påstående om Obama har ju endast dödat över 25.000 oskyldiga barn sina olagliga (ett tyckande från din sida) krig i Mellanöstern.

     • Det startades AB Bush men fler oskyldiga har dött under Obama vilket media mörkar som fan.. Obama har inte lyckats med ett skit under sina 8 år men eftersom han har en viss hudfärg så får han frikort..

     • Saknar källan jag bad om det döda 25000 barnen för jag brukar aldrig hitta dem till uppgifter som de på vaken.se kommer med och som har vaken.se åsikterna.

      Obamacare har han lyckats med men de vill Trump ersätta men vad nu han hittar på för det vet vi inte ännu.

     • Lyckats med obamacare ? När vården blivit än dyrare för precis alla och kommer kollapsa pga av obefintlig finansiering om inget görs.. Hur många oskyldiga tror du dött sedan han beväpnade isis och flög in dom både i Lybien och sen Syrien ? Kadaffi blev störtad pga av att vägrade betalning i dollar och hade redan en ny valuta baserad på guld.. I Syrien vill han hellre att saudisk gas ska få passera bara för att dom är så bra på mänskliga rättigheter.. Förövrigt vet du vad dom svenska soldaterna vaktade i Afghanistan ? Jo opium fälten så att Sverige kunde få betalt för vapen leveranser..

     • Du är ju helt hjärntvättat, du kommer aldrig våga vakna upp, fegis. Behöver du verkligen källor på allt? kan du inte bygga dig en egen verklighetsbild/uppfattning på all information du tar in. Lätt att genomskåda dagens massmedia ju, ser att dom lyckats bra med dig 😉 känns nästan som om någon betalar dig för att lägga kommentarer på varje artikel här på vaken.se för att övertyga dom som ännu inte är helt säkra på vad man ska tro på för nyheter. Fick en sådan känsla med tanke på att du spenderar så mycket energi här och ändå tror du inte ett skit på vad som publiceras här, känns ju helt meningslöst om det inte finns någon baktanke 😉

     • Till er båda Eskil Asarg och Shapphiren.

      Hur bär ni er åt att bedöma vilken information ni anser vara trovärdig. Vad kräver ni att den informationen ska leva upp till. Vad ska finnas in den.

     • Säg det till mina vänner som både varit i Afghanistan och Afrika.. Du vet väl vilka som även var först in i Irakkriget och markerade mål med ny radarutrustning ? Är du medveten om att obamacare hade gått under av sina egna kostnader redan nästa år ? Obamacare låter fint på pappret men det blev bara pappersvändare på kontor för pengarna..

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här