Den 24 augusti 2010 skrev jag artikeln: ”Mellanöstern är krigsindustrins mest lönsamma marknadsområde” som för övrigt blev refuserad av Newmills redaktörer för att den var för ”konspiratorisk”. Tesen var för att marknadsdriva militärindustrin krävs nya krig och vidmakthålla intäktsströmmarna krävs oheliga metoder som förlänger krig.

USA:s krig i Irak skulle bli kort. Istället pågår det ännu efter snart 10 år och det spreds till Afghanistan och Pakistan. USA:s och andra länders militära styrkor skulle kort stanna i Libyen. De är fortfarande kvar och hur kommer USA att sprida sina aktiviteter i Nordafrika eller etablerar de endast permanenta baser för att säkra ”freden”?

Artikeln
gav ett exempel på hur brittiska specialtrupper (SA troops) sannolikt genomförde en sk ”false flag operation” i Basra år 2005. Flera respekterade stora tidningar skrev om händelsen, men utan att dra några slutsatser om händelsen då två SA-soldater attackerade en irakisk polisstation. De brittiska soldaterna var iklädda svarta peruker. De hade traditionella kläder och de sköt och kastade handgranater från ett bilflak som gjorde en drive-by shooting. Målet var att lämna brottsplatsen snabbt, men irakiska poliser lyckades gripa männen och sätta dem i cell.

SA-soldaterna strippades på peruker och kaftaner. Därefter avkrävdes Storbritannien på en förklaring, som aldrig kom. Istället fritogs ”terroristerna” av brittiska tanks utan pardon. Historien glömdes bort och flera artiklar om händelsen i mainstream media försvann.

Text: Torbjörn Sassersson

Läs hela artikeln på newsvoice.se, Krigsmaterialindustrin är världens största arbetsgivare – kriminalisera den

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här