Hälsoprofilen Kerstin Unger-Salén som driver en egen hälsoklinik har gått på djupet för att se vilka fungerande vårdmetoder son finns för att behandla covid-19 och vilka som används i t.ex. Sverige. Situationen ser inte bra ut. Flera metoder som rönt framgång i andra länder tillämpas inte i Sverige.

Intensivvårdsläkare och andra läkare från hela världen som vårdar covid-patienter anmäler egendomligheter med detta virus och söker information om vad som är den mest säkra behandlingen. Cameron Kyle-Sidell (Medical Doctor, MD) vid Maimonides Medical Center, är läkare och chefsansvarig för ett intensivvårdssjukhus i Brooklyn, New York, konstaterar att de verkar som covid-patienter behandlas för fel sjukdom eller med felaktiga medel. Många patienter visar sig inte direkt ha lungproblem, men tycks ha samma symptom som höjdsjuka med syrebrist i blodet, så kallad hypoxia.

WebMD publicerade liknande slutsatser:

”Allt eftersom läkare behandlar fler patienter som är allvarligt sjuka från COVID-19, observerar de skillnader i hur deras lungor är skadade. Somliga patienter kommer till sjukhuset med mycket låga nivåer syre i blodet, utan att det egentligen märks om man pratar med dem. De tycks inte lida av någon direkt andnöd och röntgen visar relativt hälsosamma lungor”.

I journalen Intensive Care Medicine beskriver Luciano Gattinoni (MD), världsexpert i medicinsk ventilering och gästprofessor i intensivvård vid University of Göttingen i Tyskland, att mer än hälften av patienterna som han och hans kollegor behandlat i norra Italien har haft dessa ovanliga symtom:

”De tycks kunna andas helt normalt men syrehalten är mycket låg. Vävnads hypoxia, som resultat av kardiopulmonell dysfunktion eller minskad kapacitet att leverera syre, är en vanlig kliniskt problem vi stött på.”


Människor tycks helt enkelt tappa syre i blodet och det leder gradvis till att organen kollapsar och att människorna dör, alltså de dör inte av lunginflammation och ARDS (Acute Respiratory Distress Syndrome) utan av hypoxia.


 

Läs mer på tv-helse.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här