På sistone har allt fler länder, företag och personer hamnat i stora problem då de blivit djupt skuldsatta. Hur går detta till, varför har alla länder en statsskuld? Varför skapar inte länderna egna pengar skuldfritt? Varför skapas över 95 % av alla pengar av privata banker i form av räntebärande skulder?

Besök denna sida för mer information: ekonomiskreform.se

”De ekonomiska systemen fungerar inte bra idag. Den här sidan vill vara en plattform för att diskutera hur vi kan göra ekonomin enklare och smartare så att man kan skapa ett bättre och lyckligare samhälle.”

Skriv gärna under denna namninsamling på skapapengar.nu ”Visste du att 95% av våra pengar skapas av privata aktörer i form av lån till samhället som sedan återbetalas med ränta? Tanken har varit att om bankerna tillåts skapa pengar för egen vinning så skulle alla gynnas. Men det har inte fungerat! Resultatet har blivit en kasinoekonomi med ständiga finanskriser där ett fåtal berikas på bekostnad av alla andra – ett sorts skuldslaveri!

Istället kan pengar skapas för att direkt tjäna samhället, utan privat vinstmaximering. Det ger en bättre och mer hållbar ekonomi för alla – från individer och företag till hela regioner och länder. Det finns redan goda exempel på banker som arbetar på det här sättet. Låt oss se till att det blir den styrande principen för hela finanssektorn!”

Läs boken Bankerna & Skuldnätet som finns att beställa här

”Boken avlivar myterna om pengar och som visar hur de privata bankerna har skapat ett globalt nät av skulder som håller oss fångna i träldom.”

Se filmen The secret of oz för en grundlig genomgång hur vi bedragits av bankeliten och vilka lösningar som är möjliga:

Bill Still: The Secret of Oz

Lär dig mer om banksystemet

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här