Lars Bern beskriver konsekvenserna av coronasmittan samt ger råd hur man kan förbättra sitt immunförsvar. Han menar att pandemin inte går att stoppa, det gäller att dra ut på förloppet. Han berättar att han och hans fru har en självvald karantän i hemmet eftersom de tillhör en riskgrupp.

Hans slutsatser efter analys av data är att corona inte är mycket värre än en normal säsongsinfluensa. Den dramatiska utvecklingen i Kina handlar enligt Bern om att antalet smittade i själva verket är mycket högre än vad som har angivits. En skillnad mot en vanlig influensa är att hela jordens befolkning saknar immunitet vilket gör att de allra flesta kommer bli smittade förr eller senare.

Mycket tyder på att smittan i de allra flesta fall ger förhållandevis lindriga symptom. Problemet är det stora antalet smittade, vilket gör att belastningen på sjukvården blir mycket stor, trots att dödligheten kanske är mindre än en procent.

I Sverige har sjukvården rustats ner så kraftigt att den enda rimliga strategin är att minska hastigheten i spridningen så mycket det går, så att inte alltför många blir sjuka samtidigt. Den snabba spridningen globalt beror på det stora resandet vilket inte är möjligt att fortsätta med i det långa loppet, om vi vill motverka allvarliga pandemier. När det gäller stängning av skolor anser Bern att mindre barn bör fortsätta gå i skolan eftersom annars många måste stanna hemma från sina jobb. Dessutom drabbas inte barn så hårt.

Om vi ser på ekonomin kan följderna bli mycket stora. Trots att samhället går in för att stötta utsatta företag kommer inte detta vara möjligt att klara i längden.

Samtidigt som ekonomin får stora problem faller oljepriset till 35 dollar till följd av att Ryssland inte har velat gå med på produktionsbegränsningar. I USA ligger marginalkostnaden på 50-60 dollar per fat vilket gör att bolag med fracking-teknologi för oljeframställning nu går med förlust. I Saudiarabien är framställningen betydligt billigare men där bygger hela samhällsekonomin på oljeintäkter från ett oljepris över 60 dollar. I Ryssland är kostnaden för oljeframställning i närheten av 25 dollar per fat. Dessutom är oljeintäkterna en ganska liten del av den ryska ekonomin vilket gör att Ryssland sannolikt klarar ett oljekrig bättre än både USA och Saudiarabien.

Nato planerar just nu en stor militärövning i Europa vilket kanske måste omprövas p.g.a. pandemin. Bern ifrågasätter starkt att Sverige ska delta i denna övning. Han tror också att NATO går mot upplösning på grund av påfrestningarna i relation till Turkiet som är en mycket opålitlig partner.

Sett till köpkraft är Kina idag världens största ekonomi. Lars Bern tror att Kina kommer återhämta sig snabbare från pandemin jämfört med västländerna. Han tror också att det som händer nu är döden för globalismen. Vi kommer inte ha öppna gränser för turism och migration framöver. De kontrollerade gränserna är här för att stanna.

Lars Bern avslutar med att rekommendera ett kraftigt intag av C-vitamin, flera gram utspritt över dygnet. Även höga doser av D-vitamin och mineraler. Trots att ekologisk kost är bättre än annan kost krävs tillskott av vitaminer och mineraler. Dessutom måste personer med metabola sjukdomar såsom diabetes, fetma, cancer, hjärt- och kärlsjukdomar vara extra försiktiga med corona eftersom dessa personer drabbas extra hårt.

swebbtv.se, Lars Bern om konsekvenserna av coronasmittan

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här