Som ett mycket försenat svar på Morgan Spurlocks film ”Super Size Me”, har McDonalds hyrt in skolläraren John Cisna för att få snabbmatsjätten att framstå som att deras snabbmat har en positiv hälsopåverkan på kroppen.

Samarbetet med John Cisna resulterade i en 20 minuter lång dokumentär vid namn, ”540 Meals: Choices Make the Difference” som går ut på att lära barn att snabbmat inte är dåligt för hälsan.

I dokumentären åker den överviktiga läraren runt till olika McDonaldsrestauranger i USA och äter ett begränsat kaloriintag av 2000 kalorier per dag.

— Detta resulterade självklart i att Cisna gick ned i vikt, säger skeptikern Nancy Fink Huehnergarth till tidningen Forbes. Men vad som inte berättas om i filmen är att, enligt näringsexperter, så hade han troligast gått ned i vikt även om han bara hade ätit 2000 kalorier muffins per dag.

Så hur kan amerikanska skolor tillåta att en sådan vilseledande dokumentär marknadsförs till deras elever? Nancy Fink Huehnergarth menar på att det beror på den finansiella kompensation skolorna får från McDonalds.

Läs hela artikeln här och se McDonalds dokumentär här,  ”Not Lovin’ It: McDonald’s Serves Up Nutrition Education In Schools”, för tidningen Forbes.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här