Vin är gudarnas dryck och något som vi svenskar har lärt oss att tycka extra mycket om på senare år. Vi är kända för att vara äkta öldrickare men sanningen är att allt flera svenskar väljer att ta ett glas vin till maten än öl. En annan intressant tendens är att många har blivit vinsamlare.

Att köpa vinkylar kan vara det första steget för att bevara sin egen vinkollektion. Vilket är det andra steget? Att välja bra viner, så klart. Du kan vinkylar både på nätet och i en fysisk butik beroende på hur du helst handlar.

Vinkyl för vinälskare

Som sagt passar en vinkylare dig som är en riktigt entusiast, som älskar vin och vill gärna ha några extra flaskor hemma. Vinkylen är känd för att bevara dess egenskaper och hållbarhet.

Är det nu så att du inte är speciellt intresserad av vin eller inte strävar efter att göra en egen samling, så behöver du kanske inte satsa på en vinkyl.

Vin passar alla tillfällen

Vin passar alla tillfällen. Du kan öppna en flaska rött en fredagskväll när du bjuder på en romanistisk middag. Vad sägs om att göra en härlig fisk eller kycklingrätt åt tjejgänget och komplettera den med en flaska vitt? Rosén är sommarens eller vårens vin som passar bra till alla sallader och förrätter. Den är perfekt om du vill blanda ihop en god drink. Inte ska vi glömma dessertvinet som serveras tillsammans med efterrätten.

Det allra bästa är att du kan hitta ett brett och intressant vinsortiment på Systembolaget. Där kan du även få tips och råd av de anställa som är duktiga på olika vinsorter. Tänk alltid på vilken mat vinet ska serveras till. Kötträtter passar med rött medan fisk, soppa och kyckling passar till vitt. Vin tillverkas av olika druvsorter vilket gör att smaken kan vara väldigt olika viner emellan.